Setari Cookie-uri

Educatie medicala pentru preventia si controlul bolilor cardiovasculare

Boala cardiovasculara provoaca anual aproximativ 17 milioane de decese la nivel mondial, preconizandu-se ca pana in 2020 numarul acestora va ajunge la 25 de milioane pe an.

Primul modul al programului va avea drept subiect „Boala arteriala periferica”. Pe langa prezentarile medicilor, pacientii vor beneficia de brosuri informative si determinari gratuite ale indicelui glezna-brat utilizate pentru depistarea bolii arteriale periferice. In functie de rezultatele testelor, pacientii vor fi indrumati catre medici specialisti, fiind monitorizati indeaproape de medicii lor de familie.

„Aceste intalniri vor fi realizate cu ajutorul unor medici formatori cu o bogata experienta in practica medicinei de familie. Informatiile vor fi furnizate pacientilor intr-o forma prietenoasa si pe intelesul lor. Abordam fiecare factor de risc cardiovascular in parte, explicand ce rol joaca in cresterea riscului de evenimente cardiovasculare, cum poate fi controlat si modificat. Ne dorim ca pacientii nostri sa inteleaga ca este mult mai usor si eficient sa prevenim, decat sa tratam. De asemenea, ne propunem ca prin aceste intalniri sa consolidam relatia medic-pacient, in vederea obtinerii unei cooperari informate a pacientului si a cresterii compliantei la tratament”, a completat Dr. Rodica Tanasescu.

„Educatia medicala insuficienta, alaturi de omniprezenta factorilor de risc cardiovascular si de nerespectarea recomandarilor medicale privind stilul de viata si tratamentul sunt principalii factori care au transformat boala cardiovasculara in inamicul public numarul unu. De aceea ne bucuram ca in parteneriat cu SNMF demaram acest program de educatie medicala pentru pacienti. Sprijinind asistenta medicala primara si educarea sustinuta a pacientilor, vom incerca sa contribuim activ la reducerea frecventei bolilor cardiovasculare si a complicatiilor acestora in Romania”, a declarat Simona Cocos, General Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis. „Zentiva este si va ramane un partener pe termen lung al medicilor de familie. Este un angajament pe care ni l-am asumat, mentinand o legatura stransa cu comunitatea medicala, in vederea identificarii celor mai eficiente si accesibile solutii de tratament, dar si a demararii unor astfel de proiecte de educatie medicala, centrate pe nevoile pacientilor.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.