Setari Cookie-uri

Berea - contribuie la o dieta sanatoasa si echilibrata

Rehidrateaza dupa efort fizic Consumul moderat de bere, cu si fara alcool, este o modalitate de a ne rehidrata dupa efort fizic. Compozitia si caracteristicile sale organoleptice recomanda berea ca pe o bautura adecvata pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiratie facilitand recuperarea dupa exercitiul fizic, mai ales cand se realizeaza intr-un mediu calduros.

O sursa naturala de vitamina B12 in dietele vegetariene


La fel ca painea, care este preparata tot din cereale, berea este o sursa buna de vitamine esentiale vieții. Pentru a fabrica berea, orzul este mai intai lasat sa incolteasca (maltuit), ceea ce
creste valoarea nutritiva a cerealelor folosite. Berea este bogata in special in multe dintre vitaminele de tip B, cum sunt niacin, riboflavin (B2), pyridoxine (B6), folat (B9) si Cobalamin (B12).

De o importanta speciala insa pentru cei care adopta o dieta vegetariana pe timpul verii si nu numai, este faptul ca aceasta constituie o sursa naturala de vitamina B12. Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmata prin cercetari care au demonstrat o absorbtie ridicata de vitamine de tip B la introducerea consumului moderat de bere in dieta.

Vitamina B12 se gaseste in alimentele de origine animala: carne - mai ales in ficat, lapte, produse lactate, oua, precum si in fructele de mare: crabi, stridii, scoici si are un rol decisiv in buna functionare a sistemului nervos. Astfel, vitamina B12 constituie un aliat pretios in mentinerea acuitatii simtului tactil si auditiv, in perceptia durerii, in echilibru, ca si pentru sporirea capacitatii de invatare, impiedicarea pierderilor de memorie si pastrarea aplombului mental.

Pe langa completarea unei diete sanatoase, vitaminele si mineralele din bere pot avea si alte beneficii asupra sanatatii. Cercetari recente sugereaza ca vitaminele de tip B (B6, B9 si B12) pot furniza consumatorilor de bere o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare.

O sursa de fibre


Fabricata din ingrediente naturale (apa, orz, hamei si drojdie), berea este o bautura care face parte dintr-o alimentatie si un stil de viata echilibrat.


Pentru ca dieta din timpul verii sa fie sanatoasa si echilibrata, nu trebuie uitat rolul important pe care il joaca fibrele in buna functionare a organismului.

Berea este o sursa de fibre solubile derivate din peretii celulelor de orz, unul dintre ingredientele sale de baza. Doua pahare de bere contin in medie 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile, unele beri putand furniza pana la 30%. Mai mult, o poti consuma fara frica kilogramelor in plus, pentru ca, tinand cont de toate varietatile de bere (de la blonda la bruna) berea cu alcool are in jur de 43 kcal la 100 ml, mai putin decat alte bauturi alcoolice, iar berea fara alcool chiar 17 kcal la 100 ml.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.