Setari Cookie-uri

Berea - contribuie la o dieta sanatoasa si echilibrata

Rehidrateaza dupa efort fizic Consumul moderat de bere, cu si fara alcool, este o modalitate de a ne rehidrata dupa efort fizic. Compozitia si caracteristicile sale organoleptice recomanda berea ca pe o bautura adecvata pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiratie facilitand recuperarea dupa exercitiul fizic, mai ales cand se realizeaza intr-un mediu calduros.

In afara faptului ca te pastreaza in forma, fibrele prezinta si un alt beneficiu prin incetinirea digestiei, absorbtia alimentelor si reducerea nivelului de colesterol, care ar putea contribui la reducerea riscului de boli ale inimii si sindromului metabolic.

Asigura un grad de protectie impotriva bacteriei Helicobacter pylori


Unele cercetari au aratat ca oamenii care consuma bere moderat beneficiaza de un grad de protectie impotriva bacteriei Helicobacter pylori care este cunoscuta ca fiind cauza majoritatii ulcerelor de stomac si ar putea fi un factor de risc pentru cancerul de stomac. Se considera ca consumul de bere faciliteaza eradicarea acestui organism, datorita unui posibil efect antibacterian.

Reduce riscul formarii pietrelor la rinichi


Berea contine cateva minerale esentiale. Are un continut relativ ridicat de potasiu si un continut scazut de sodiu. Contine putin calciu si este bogata in magneziu, ceea ce ar putea ajuta la protejarea impotriva formarii pietrelor la bila si la rinichi.


Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a fost recomandat consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi. In acest sens, un rol l-ar putea avea aportul crescut de apa, care are drept rezultat formarea si excretia de urina (diureza).

O sursa bogata de siliciu


Consumul moderat de alcool este asociat cu o mai mare densitate minerala a oaselor, dar putine studii au examinat in mod specific efectele anumitor bauturi. Berea este o sursa bogata de siliciu care este absorbit prompt de catre organism si s-a dovedit a fi o sursa majora de siliciu in dieta barbatilor. Acest mineral provine din doua surse naturale – apa si in special orz.


Exista din ce in ce mai multe dovezi care sustin importanta siliciului pentru sanatatea oaselor iar in laboratoare experimentale, s-a demonstrat ca imbunatateste procesul de formare a oaselor umane si creste densitatea minerala a oaselor la animale atunci cand este administrat pe cale orala.


S-a dovedit de asemenea ca imbunatateste densitatea minerala a oaselor la femeile care primesc suplimente de siliciu prin dieta. Sunt cercetari care investigheaza daca siliciul furnizat prin consumul moderat de bere reduce cu adevarat riscurile osteoporozei. Acestea ar putea explica, in parte, efectul protector prezentat mai sus.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.