Setari Cookie-uri

Berea - contribuie la o dieta sanatoasa si echilibrata

Rehidrateaza dupa efort fizic Consumul moderat de bere, cu si fara alcool, este o modalitate de a ne rehidrata dupa efort fizic. Compozitia si caracteristicile sale organoleptice recomanda berea ca pe o bautura adecvata pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiratie facilitand recuperarea dupa exercitiul fizic, mai ales cand se realizeaza intr-un mediu calduros.

Siliciul din bere ar putea contribui la reducerea riscului bolii Alzheimer.


Sursa de antioxidanti



Berea contine antioxidanti naturali, care pot avea un efect pozitiv asupra sanatatii.

Antioxidantii naturali se gasesc in fructe, legume si cereale. Acestia sunt prezenti si in bere, sursa lor fiind atat maltul (orz), cat si hameiul, din care este fabricata berea. Cantitatea totala de antioxidanti din bere depinde de tipul de bere, prin urmare de materiile prime folosite si de procesul de fabricatie.

Cercetarile au aratat ca numarul antioxidanților din sange creste ca urmare a consumului de bere, ceea ce indica faptul ca antioxidantii din bere sunt absorbiti prompt, poate chiar mai rapid decat cei din alimentele solide. Cercetatorii care studiaza animalele au sugerat ca efectul direct al antioxidantilor din bere reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Studiile arata ca antioxidantii reduc riscul atacurilor de cord, inhiband coagularea sangelui. Ei ar putea de asemenea sa aiba un rol in protejarea impotriva cancerului, prin modul in care actioneaza impotriva radicalilor liberi. Astfel antioxidantii din bere pot avea un efect pozitiv asupra sanatatii consumatorului.

Un pahar de bere pe zi poate creste semnificativ nivelul de “colesterol bun” (colesterol HDL)



Cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL) in sange creste in timpul consumului de alcool. S-a aratat ca nivelul mai ridicat de „colesterol bun” se asociaza cu un risc mai mic de boli coronariene. Cercetarile au demonstrat ca un pahar de bere pe zi poate creste semnificativ nivelul de colesterol HDL.

Berea consumata in cantitati moderate nu ingrasa


Consumul de bere si kilogramele in plus sunt unul dintre subiectele preferate ale nutritionistilor care sustin pe nedrept valoarea calorica mare a acesteia.


In general, tinand cont de toate varietatile de bere (de la blonda la bruna) berea cu alcool are in jur de 43 kcal la 100 ml, mai putin decat alte bauturi alcoolice, iar berea fara alcool avand chiar 17 kcal la 100 ml.
Aceste cifre transforma berea intr-o bautura ce poate fi consumata fara a ne face probleme in ceea ce priveste cresterea in greutatea. Ce trebuie avut in vedere insa este mentinerea unui stil de viata sanatos care sa presupuna o dieta organizata, fara un consum de alimente hipercalorice.


Sursa: Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.