Setari Cookie-uri

Sa nu ne mai grabim: De ce este important sa luam masa in familie?

Ne grabim, ne grabim si ne grabim.. doar traim in secolul vitezei. Si totusi de ce este atat de important sa ne facem timp sa luam masa in familie?

Oprah Winfrey: Experimentul "Cina in familie"

Oprah Winfrey realiza in 1993 un experiment - "Cina in Familie": cinci familii acceptau, in mod voluntar, provocarea de a lua cina, in fiecare seara, timp de o luna, ramanand la masa cel putin o jumatate de ora, de fiecare data. Toti membrii familiilor trebuiau sa tina un jurnal in care isi notau parerile si sentimentele legate de experiment. La inceput, mesele impreuna erau percepute ca o corvoada pentru cei mai multi, iar timpul petrecut impreuna parea oarecum plictisitor. Dar, dupa o luna, familiile erau foarte fericite si luasera decizia voluntara de a continua – si in afara experimentului – sa ia masa impreuna, in fiecare seara. Cand familiile au aparut in emisiunea Oprahei Winfrey, la sfarsitul experimentului, cea mai mare surpriza a fost pentru parinti sa afle cat de mult le-a placut si au apreciat copii timpul petrecut impreuna la masa.

Citește și:

Mesele in familie ii ajuta pe copii sa invete mai bine si sa respinga drogurile si fumatul

Mesele in familie ii ajuta pe copii sa aiba rezultate scolare mai bune. Este ceea ce afirma un studiu* realizat in 1994 de Louis Harris and Associates pe 2000 de elevi de liceu, care au fost testati pentru a li se masura abilitatile scolare. Astfel, elevii care luau cina in familie de 4 sau mai multe ori pe saptamana inregistrau rezultate scolare mai bune decat cei care luau masa impreuna de 3 si mai putin de 3 ori pe saptamana.

Studiul**cercetatorilor de la Harvard, care au urmarit 65 de copii timp de 8 ani, a analizat care dintre activitatile acestora (printre care jocul, cititul povestilor, evenimente familiale si alti factori) i-au ajutat cel mai mult dezvoltarea ulterioara - mesele in familie au iesit pe primul loc.

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.