Setari Cookie-uri

Un nou concept terapeutic: Cand frumosul vindeca...

'Arta sterge din suflet praful vietii de zi cu zi" spunea Pablo Picasso. Probabil ca la aceasta concluzie au ajuns si oamenii care au decis sa scape de stresul zilnic, de tristete sau de experientele negative prin terapia cu arta.

'Arta sterge din suflet praful vietii de zi cu zi" spunea Pablo Picasso. Probabil ca la aceasta concluzie au ajuns si oamenii care au decis sa scape de stresul zilnic, de tristete sau de experientele negative prin terapia cu arta.

Terapia prin frumos: Metode de vindecare emotionala

„Arta sterge din suflet praful vietii de zi cu zi” spunea Pablo Picasso. Probabil ca la aceasta concluzie au ajuns si oamenii care au decis sa scape de stresul zilnic, de tristete sau de experientele negative experimentand terapia prin arta.

Ce este terapia prin arta

Terapia prin arta este o forma de psihoterapie care implica arta in procesul de imbunatatire a starii emotionale ale oamenilor de toate varstele.

Aceasta terapia are la baza credinta potrivit careia, prin exprimarea gandurilor, sentimentelor, fricilor, dorintelor etc. oamenii reusesc sa isi rezolve problemele personale, conflictele cu sine si cu cei din jur, sa isi dezvolte personalitatea, sa reduca stresul, sa isi construiasca o noua viziune despre viata, sa isi imbunatateasca stima de sine, sa se cunoasca mai bine sau sa isi controleze comportamentul.

Citește și:

Beneficiile terapiei prin arta

Cand frumusetea vindeca: Terapii de relaxare si eliberare emotionala
Potrivit unui studiu recent, terapia prin arta a ajutat la reducerea consumului de medicamente si a numarului de oameni ce necesitau spitalizare, precum si vindecarea mai rapida a bolilor.

Terapia prin arta ajuta la gestionarea emotiilor precum tristetea sau furia dar si la aprecierea aspectelor pozitive din viata. Acest tip de terapie este o modalitate buna de relaxare si de auto-cunoastere, de atingere a telurilor propuse depasind obstacolele si de a dezvolta abilitatile de comunicare.

Prin terapie oamenii isi iau gandul de la problemele de zi cu zi si reusesc sa se concentreze asupra ceea ce fac. Aceasta putere a mintii pe care oamenii o dezvolta in timpul terapiei prin arta este asemuita cu starea meditativa si poate fi atinsa prin scris, desen, gradinarit, teatru etc.

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.