Setari Cookie-uri

Un nou concept terapeutic: Cand frumosul vindeca...

'Arta sterge din suflet praful vietii de zi cu zi" spunea Pablo Picasso. Probabil ca la aceasta concluzie au ajuns si oamenii care au decis sa scape de stresul zilnic, de tristete sau de experientele negative prin terapia cu arta.

In general, terapia prin arta se face la recomandarea si cu ajutorul unor specialisti pentru ca acestia stiu cum sa ghideze pasii unui pacient spre o vindecare sigura. In cazul in care problemele nu necesita ajutorul unui specialist, se pot realiza si in intimitatea propriului camin.

Metode de terapia prin arta pentru vindecarea emotionala

Exista mai multe exercitii prin care te poti elibera emotional.

Una din ele este cea a jurnalului. Nu trebuie sa fii un adevarat scriitor pentru a-ti putea „picta” in cuvinte lucrurile pe care le simti. Scriind ai ocazia sa reflecti asupra celor petrecute, sa te descarci si sa te eliberezi de aceasta povara.

Emotiile mai pot fi exprimate cu ajutorul culorilor. Pune pe foaie culorile emotiilor tale si forma lor. La sfarsit vei intelege mai multe despre zbuciumul interior care te apasa.

Citește și:

Cand frumusetea vindeca: Terapii de relaxare si eliberare emotionala
Poti scrie o scrisoare pe care nu o vei trimite niciodata. E dificil sa confrunti oamenii carora le „datorezi” starea ta de rau, dar nimeni nu te impiedica sa le scrii cateva randuri in care isi eliberezi sentimentele. Scopul este sa refulezi tot ceea ce ai ascuns pana acum si te-a macinat.

Poti alege sa iei cursuri de teatru pentru a intra in pielea unui personaj cu ajutorul caruia sa iti exprimi sentimentele. Furie, frustrare, suparare: toate iti vor da energie pentru a-ti construi un personaj dramatic.
Poti sa alegi cursuri de teatru de papusi. Prin manipularea marionetelor poti invata sa iti exprimi sentimentele si sa investesti in personajele tale emotiile pe care le experiementezi.

Terapie prin arta pentru relaxare

Cand frumusetea vindeca: Terapii de relaxare si eliberare emotionala Daca vrei sa stergi cu buretele tot stresul acumulat dupa o zi de munca, daca vrei sa te pierzi in idei si sa te rupi de lumea exterioara sau daca ai nevoie de timp cu tine iata cateva metode de relaxare prin arta:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.