Casa Sperantei - Donatii pentru ingrijirile paliative

Casa Sperantei - Donatii pentru ingrijirile paliative
Kudika
16 Martie 2012

Ingrijirea paliativa se refera la cresterea calitatii vietii pacientilor cu boli incurabile, aflati in stadii terminale, prin tratamente de reducere a durerii si suport psihologic. Nevoia pentru astfel de servicii este mare in Romania - statisticile arata ca in tara noastra doar 5% din bolnavii diagnosticati cu cancer in faza terminala beneficiaza de ingrijire paliativa.

Comunicat de presa

ingrijiri paliative copii bolnavi de cancerIngrijirea paliativa se refera la cresterea calitatii vietii pacientilor cu boli incurabile, aflati in stadii terminale, prin tratamente de reducere a durerii si suport psihologic. Nevoia pentru astfel de servicii este mare in Romania - statisticile arata ca in tara noastra doar 5% din bolnavii diagnosticati cu cancer in faza terminala beneficiaza de ingrijire paliativa.

Cu ajutorul companiei farmaceutice GSK am reusit nu doar sa punem bazele dar si sa dezvoltam continuu serviciile de ingrijire paliativa specializata, atat in Romania cat si in regiune” a declarat Alice Paterson, Campaign Director al HOSPICE Casa Sperantei.

Acest parteneriat demonstreaza angajamentul GSK in privinta responsabilitatii sociale, facand parte din misiunea GSK - ca prin tot ceea ce facem crestem calitatea vietii romanilor - misiune strans legata de cea a HOSPICE Casa Sperantei, respectiv introducerea si dezvoltarea paliatiei in Romania.

Suntem mandri de acest parteneriat cu HOSPICE Casa Sperantei si vom continua sa sustinem proiectele menite sa extinda serviciile de paliatie in Romania in toate dimensiunile – de la sprijin financiar la dedicarea angajatilor nostri, prin activitati de voluntariat, ca parte a proiectelor de responsabilitate sociala pe care le derulam aici”, a declarat Pascal Prigent, directorul general al GSK Romania.

In contextul acestui parteneriat, in 2009, Patrick Desbiens (fost director general GSK Romania), a pus bazele comitetului Honorary Patrons of Hope, format din reprezentanti ai HOSPICE, diplomati, oameni de afaceri, filantropi si manageri din Romania, comitet infiintat cu obiectivul de a strange fonduri pentru ridicarea unui centru de tip HOSPICE in Bucuresti.

Donatiile GSK in acest proiect au fost realizate prin programul GSK Global Community Partnership, derulat de companie la nivel global, iar acestui sprijin i s-au alaturat si sumele provenite din donatii individuale sau cele ale altor companii. Aceste donatii s-au ridicat pana acum la 2,7 milioane de euro, dar mai este inca nevoie de fonduri pentru a oferi sansa unui numar de 750 de pacienti sa beneficieze an de an de tratament si suport sustinut in noul centru HOSPICE. Acesta se va construi din aceasta vara in Bucuresti si urmeaza sa fie inaugurat anul viitor.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri