Setari Cookie-uri

Casa Sperantei - Donatii pentru ingrijirile paliative

Ingrijirea paliativa se refera la cresterea calitatii vietii pacientilor cu boli incurabile, aflati in stadii terminale, prin tratamente de reducere a durerii si suport psihologic. Nevoia pentru astfel de servicii este mare in Romania - statisticile arata ca in tara noastra doar 5% din bolnavii diagnosticati cu cancer in faza terminala beneficiaza de ingrijire paliativa.

Misiunea Angelei Boghiu (foto atasata) ca voluntar la HOSPICE a inceput in 2010, ea lucrand la sediile HOSPICE fundatiei din Brasov si Bucuresti unde, alaturi de angajatii fundatiei, s-a ocupat de strangerea de fonduri pentru pacientii incurabili, prin Campania “2%”, dar si de obtinerea de sponsorizari. Rezultatul proiectului la care a lucrat Angela a fost unul de succes pentru ca a reusit sa adune din formularele stranse suma de 20.000 Euro si in continuare ea tine legatura cu cei de la HOSPICE si cu cei care isi doresc sa sustina cauza.


Courtney Hartstein, care lucreaza in echipa comerciala a GSK SUA si Anke Helten, din echipa de Comunicare a GSK Germania, au fost voluntare timp de 6 luni fiecare la HOSPICE Casa Sperantei in Bucuresti, misiunea lor fiind aceea de a atrage donatii prin cresterea notorietatii paliatiei si a nevoii pentru noul centrul de ingrijire din Bucuresti.


Cel mai recent, Anke Helten a fost voluntara pentru HOSPICE in 2011 pentru ca isi dorea sa vada si sa inteleaga realitatea cu care se confrunta bolnavii incurabili, experienta care o ajuta si in viata profesionala - comunicarile cu presa ale lui Anke despre diferite produse care salveaza vietile oamenilor ilustreaza acum mai bine realitatea cu care se confrunta pacientii.

Note:


Definitia ingrijirii paliative - Ingrijirea paliativa este ingrijirea activa totala a pacientului cu boala incurabila in faza avansata. Scopul acestei ingrijiri il reprezinta imbunatatirea calitatii vietii pacientilor si a familiilor acestora, prin controlul simptomelor chinuitoare, oferirea de suport emotional, sprijin spiritual si social. (Sursa: Organizatia Mondiala a Sanatatii)


Fundatia HOSPICE Casa Sperantei - prima organizatie de caritate din Romania avand ca misiune ingrijirea bolnavilor incurabili in faze avansate si terminale, in special bolnavi de cancer. Serviciile HOSPICE sau "ale ingrijirii paliative specializate" contribuie la imbunatatirea calitatii vietii bolnavilor incurabili prin tratamentul durerii si a celorlalte simptome asociate, suport psiho-emotional, social si spiritual. HOSPICE Casa Sperantei promoveaza ingrijirea paliativa in Romania de 20 ani. Serviciile sunt gratuite si se adreseaza oamenilor din Brasov, Bucuresti si Fagarasi si a devenit centru de excelenta in Europa de Sud –Est.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.