Setari Cookie-uri

Casa Sperantei - Donatii pentru ingrijirile paliative

Ingrijirea paliativa se refera la cresterea calitatii vietii pacientilor cu boli incurabile, aflati in stadii terminale, prin tratamente de reducere a durerii si suport psihologic. Nevoia pentru astfel de servicii este mare in Romania - statisticile arata ca in tara noastra doar 5% din bolnavii diagnosticati cu cancer in faza terminala beneficiaza de ingrijire paliativa.

A avea un astfel de centru in Capitala este esential din mai multe motive. In primul rand, Bucurestiul are nevoie de un centru in care pacientii sa vina si sa fie ingrijiti. In al doilea rand, o parte vitala a programului va fi de a recruta, de a instrui si dezvolta profesionisti din domeniul sanatatii care sa devina experti si formatori, astfel incat sa poata aduce o contributie semnificativa la dezvoltarea ingrijirii paliative in Romania”, a declarat Patrick Desbiens, fostul director general al GSK Romania, acum Vice President Commercial Operations Primary and Specialty Care, GSK Franta.


De altfel, GSK a sustinut anterior HOSPICE Casa Sperantei in punerea bazelor unui alt proiect – este vorba despre demararea, in 2005, a programului de extindere a serviciilor paliative pentru copiii aflati in stadii avansate ale unor boli incurabile atat in Romania, cat si in alte tari din Sud-Estul Europei - Moldova, Albania, Bulgaria, Macedonia si Serbia – si extinderea cunostintelor de specialitate in acest domeniu prin instituirea unui centru regional de pregatire si a unor echipe specializate mobile.


GSK s-a implicat in cauza paliatiei nu doar cu ajutor financiar ci si alaturi de angajatii sai. Astfel, o parte dintre angajatii GSK au alergat pentru cauza paliatiei la editiile din 2009, 2010 si 2011 ale Maratonului Bucurestiului. De asemenea, angajatii GSK din fabrica din Brasov deruleaza an de an activitati de voluntariat pentru centrul HOSPICE din Brasov in cadrul unui program intern intitulat Orange Day - evenimentul anual al GSK dedicat voluntariatului, in care angajatii GSK din intreaga lume, inclusiv cei din Romania, se implica in sprijinirea comunitatilor locale.


Alti angajati GSK au ales sa sprijine cauza cumparand obiecte realizate manual de pacientii din centrul HOSPICE de la Brasov sau directionand 2% din impozit catre fundatie. De asemenea GSK a donat catre centrul HOSPICE din Brasov echipamente IT, mobilier si echipamente de lucru pentru sustinerea activitatilor administrative din centrul de ingrijire.


Mai mult, printre programele interne ale GSK care sustin cauza HOSPICE se regaseste si programul de voluntariat intern numit PULSE - prin care angajatii GSK din intreaga lume lucreaza alaturi de ONG-uri partenere timp de 3 sau 6 luni, partenerul din Romania al GSK fiind chiar HOSPICE Casa Sperantei. In cadrul acestui program, trei membre ale echipei GSK, Angela Boghiu din Romania, Courtney Hartstein din Statele Unite ale Americii si Anke Helten din Germania au aplicat in programul voluntariat pentru a lucra timp de 6 luni pentru HOSPICE Casa Sperantei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.