Setari Cookie-uri

Noutati in farmacii

Industria farmaceutica incearca permanent sa tina pasul cu bolile. Iata de ce trebuie sa fim si noi la curent cu ce a aparut nou prin farmacii.

Urgo, specialistul in medicamente pentru familie i produse de prim ajutor, aduce pe piaa din Romania, primul produs pentru igiena bland a urechii. Soluia Urgo - Humex Spray Auricular ajut la curarea canalului auditiv printr-o aciune simpl i eficient a ingredientelor care protejeaz i menin PH-ul neutru al pielii.

Un tub are 75 ml i conine apa purificat, clorur de sodiu, disodium edetate i disodium phosphate cu efect de tampon care menin PH-ul neutru, i o cantitate mic de clorur de benzalconiu cu rol de conservare. Aciunea mecanic, cura canalul auditiv datorit difuziei micro picturilor.

Nu mai trebuie s bagi in ureche corpuri strine, un simplu “puf” in fiecare este de ajuns pentru o ureche frumoas i curat. Acest produs poate fi utilizat de 3 ori pe sptman in condiii normale.
In cazul unor afeciuni precum timpan perforat in trecut sau otit cat i in cazul folosirii altor picturi de urechi, Urgo recomand pacientului s cear sfatul unui medic specialist.

Urgo - Humex Spray Auricular este singurul produs de acest gen de pe piaa din Romania, beneficiind de sprijinul medicilor ORL-isti. Acesta poate fi cumprat din farmacii la preul recomandat de 35,58 RON.

Medicament antifumat

Pfizer, lider mondial in industria farmaceutic, anun lansarea produsului Champix® (tartrat de vareniclin) pe piaa romaneasc.

In Romania peste 30% din populaia activ (44% brbai i 17,5% femei) fumeaz. Fumatul omoar peste 33.000 de romani in fiecare an, 70% dintre acetia avand intre 35 i 69 de ani. Principalele cauze de deces la fumtorii din Romania sunt bolile cardiovasculare (50%), cancerul (40%) i bolile respiratorii. Fiecare dintre cei care mor prematur in Romania din cauza bolilor asociate fumatului ar mai fi avut de trit in medie 21 de ani. In Europa, aproximativ 1.2 milioane de oameni mor in fiecare an, datorit bolilor de fumat. Organizaia Mondial a Sntaii (O.M.S.) estimeaz c incrctura financiar generat de fumat va fi in anul 2010 de aproximativ 130 miliarde de euro.

Fumatul este o condiie medical predispus la recderi din cauza dependenei, atat fizice cat i psihologice la nicotin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.