Setari Cookie-uri

De Sfantul Valentin, Cupidonii intra in greva!

1 din 2 femei se asteapta sa faca sex de Sf Valentin, dar numai 36% vor folosi o metoda contraceptiva moderna

1 din 2 femei se asteapta sa faca sex de Sf Valentin, dar numai 36% vor folosi o metoda contraceptiva moderna

Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala, una dintre cele mai active organizatii non-guvernamentale din Romania in domeniul sanatatii reproducerii, organizeaza miercuri, 13 februarie, o actiune de informare a publicului larg, cu privire la importanta folosirii metodelor contraceptive moderne in cuplu. Actiunea, numita “Cupidoni in greva!”, este asociata sarbatorii de Sf. Valentin, sarbatoarea indragostitilor si vine ca urmare a unui studiu recent realizat de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala.

Aproape 1 din 2 femei se gandesc ca vor avea contact sexual de Sf Valentin

Conform unui studiu ad-hoc realizat de SECS pe un esantion reprezentativ pentru mediul urban (1110 femei, mediu urban, 15-35 ani, active sexual), aproape 1 din 2 femei (46%) planifica sa aiba contact sexual in noaptea de Sf. Valentin. Dintre acestea, doar 36% se vor proteja cu o metoda contraceptiva moderna (contraceptive orale sau prezervativ). Conform aceluiasi studiu, in alegerea unei metode contraceptive, 23% aleg sa se sfatuiasca cu prietenele, 13% s-ar informa de pe net, iar 10% ar avea incredere in recomandarile partenerului. In continuare, doar jumatate dintre femei ar apela la un medic (ginecolog, de planificare familiala, medic de familie).

In acest context, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala marcheaza sarbatoarea de Sf. Valentin in Bucuresti printr-o actiune de guerrilla adresata tinerilor activi sexual. “Stiati ca aproximativ 85 din 100 de femei active sexual, care nu folosesc nicio metoda contraceptiva, raman insarcinate in decursul unui an? De Sfantul Valentin, vom imparti peste 50,0000 de brosuri informative privind metodele contraceptive disponibile oricarui cuplu modern din Romania. Oferim astfel recomandari specializate in materie de contraceptie si comportament sexual responsabil, pentru evitarea sarcinilor neplanificate, mai ales in aceasta perioada cand mesajele legate de nevoia manifestarii iubirii in cuplu ne asalteaza din toate partile”, a declarat dna dr. Borbala KOO, Director Executiv al Societatii de Educatie Contraceptiva si Sexuala.

Actiunea a fost dublata si de prezenta SECS la Targul “D’alle Indragostitilor”, de la Sala Dalles. La standul “Dragoste fara griji”, cuplurile au putut beneficia de consilere gratuita si specializata referitoare la metodele contraceptive moderne.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.