Setari Cookie-uri

Tratament de prima linie in hepatita B

In urma unui studiu de specialitate s-au demonstrat beneficiile unui medicament impotriva hepatitei B, medicament ce va fi introdus ca prima linie in tratamentul acestor bolnavi.

In urma unui studiu de specialitate s-au demonstrat beneficiile unui medicament impotriva hepatitei B, medicament ce va fi introdus ca prima linie in tratamentul acestor bolnavi.

24 martie 2008 – Noile date despre BARACLUDE (entecavir) prezentate astzi continua sa demonstreze o incidena sczuta a apariiei rezistenei la pacienii naivi la nucleozide dup cinci ani de tratament. În lotul de pacieni analizai (n=108) cu hepatit cronic B naivi la nucleozide, nici un pacient nou nu a dezvoltat rezisten in al cincilea an de tratament.

Pe parcursul a cinci ani de tratament, probabilitatea cumulativ de apariie a mutaiilor virale care confer rezisten la BARACLUDE (numit i rezisten genotipic) a fost de 1,2%. Compania Bristol-Myers Squibb (NYSE: BMY) a anunat aceste rezultate la cea de-a XVII-a Conferin a Asociaiei Asia-Pacific pentru Studiul Ficatului (APASL), care s-a desfurat la Seul în Coreea.

La pacienii rezisteni la lamivudin crora li s-a administrat BARACLUDE consecutiv eecului tratamentului cu lamivudin, probabilitatea cumulativ de rezisten genotipic la BARACLUDE a fost de 51% în al cincilea an. Acest rezultat este în concordan cu observaiile anterioare cum ca preexistena mutaiilor rezistente la lamivudin sunt asociate cu un risc crescut de rezisten la BARACLUDE.

“Muli pacieni care sufer de hepatit cronic B necesit tratament de lung durat. Din pcate, beneficiile iniiale ale tratamentului se pot pierde dup dezvoltarea rezistenei. Studiul Baraclude pe parcursul a cinci ani care a dovedit o rezistena minim de lung durat de 1,2 procente la pacienii naivi la nucleozide poate avea o însemntate major pentru pacieni”, a spus profesorul Ching-Lung Lai, eful Departamentului de Gastroenterologie si Hepatologie de la Universitatea din Hong Kong.

Rezistena la medicamente intervine atunci când virusul hepatitei B (VHB) sufer mutaii, evitând astfel efectele tratamentului. Acest factor poate diminua eficacitatea tratamentului actual i poate compromite optiunile terapeutice viitoare. Pân în prezent, studiile au artat c este nevoie de mutaii multiple pentru a dezvolta rezistena la BARACLUDE® (entecavir).

“Aceste date pe termen lung pentru BARACLUDE susin în continuare rezultatele pe care le-am obinut în primii ani de tratament i ilustreaz bariera genetic înalt a BARACLUDE împotriva dezvoltrii rezistenei”, a declarat Doctor Helena Brett-Smith, Directorul Grupului de Cercetari Clinice pentru Afeciuni Virale din cadrul Bristol-Myers Squibb.“Mult mai important, credem c aceste date susin alegerea BARACLUDE ca o opiune important de tratament de prim linie pentru hepatita cronic B, o boal care este o problem major de sntate la nivel mondial”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.