Setari Cookie-uri

Tratament de prima linie in hepatita B

In urma unui studiu de specialitate s-au demonstrat beneficiile unui medicament impotriva hepatitei B, medicament ce va fi introdus ca prima linie in tratamentul acestor bolnavi.

Rezultate

Rezultatele acestor studii, anterioare analizei pe cinci ani, au fost anunate pe data de 14 aprilie 2007.
Rezultatele la pacienii naivi la nucleozide
• Incidena rezistenei la BARACLUDE în studiile efectuate pe pacieni naivi la nucleozide este persistent redus în timp, cu o probabilitate cumulativ de numai 1,2% de a dezvolta rezistena genotipic la BARACLUDE de-a lungul celor cinci ani de tratament.
• Nici un pacient naiv la nucleozide nu a dezvoltat rezisten în cel de-al cincilea an de tratament, din cei 108 tratai i monitorizai.
• 93% dintre pacienii naivi la nucleozide tratai cu BARACLUDE au atins i au meninut o încrctur viral nedetectabil (ADN VHB< 300 de copii/mL) pân în anul 5 de tratament (n=180)

Rezultatele la pacienii refractari la lamivudin

• Rezultatele la pacienii refractari la lamivudin pe parcursul celor cinci ani de tratament confirm ipoteza c preexistena substituiilor caracteristice rezistenei la lamivudin a determinat creterea apariiei rezistenei la BARACLUDE, cu o probabilitate cumulativ de rezisten genotipic de 51% pe parcursul a cinci ani.
• În cel de-al cincilea an, 43% dintre pacienii refractari la lamivudin au prezentat rebound viral asociat rezistenei la BARACLUDE (n=33).
• Pe durata acestui program de monitorizare a rezistenei, 72 dintre cei 187 de pacieni refractari la lamivudin au atins un nivel nedetectabil al încrcturii virale (< 300 de copii/mL), iar dintre acetia doar unul a dezvoltat rebound viral ca urmare a aparitiei rezistenei la BARACLUDE.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.