Setari Cookie-uri

Tratament de prima linie in hepatita B

In urma unui studiu de specialitate s-au demonstrat beneficiile unui medicament impotriva hepatitei B, medicament ce va fi introdus ca prima linie in tratamentul acestor bolnavi.

Despre analiza rezultatelor la 5 ani de tratament cu BARACLUDE

Peste 700 de pacieni, inclui în cadrul a ase studii clinice, au început tratamentul cu BARACLUDE i au fost monitorizai privind rspunsul la tratament i rezistena antiviral.

Analiza rezultatelor din cel de-al cincilea an de tratament extinde rezultatele anterioare, aducând informaii noi despre pacienii crora li s-a administrat BARACLUDE pe parcursul celui de-al cincilea an de monitorizare i tratament (un numr de 108 pacieni provenind din studiile efectuate pe subieci naivi
la nucleozide i respectiv 33 de pacieni din studiile pe subiecii refractari la lamivudin).

În cadrul acestei vaste analize, toi pacienii înrolai în studiile clinice efectuate de Bristol-Myers Squibb (ETV-014, -015, -022, -027, -026 i -901) care au prezentat rebound viral sau a cror viremie nu a atins nivele nedetectabile în sptmânile 48, 96, 144, 192, 240 sau la ultima evaluare, au fost secvenializai pentru a se determina dac virusul a suferit modificri genetice care ar putea determina rezisten sau pierderea eficacitii tratamentului cu BARACLUDE.

Iniial, pacienii naivi la analogi nucleozidici au fost tratai cu BARACLUDE 0.5 mg în cadrul studiilor ETV-022 i -027 i au continuat tratamentul cu BARACLUDE 1 mg în cadrul studiului ETV-901, dup o pauz de tratament de cel mult 35 de zile. Pacienii refractari la lamivudin din aceast analiz au început tratamentul cu BARACLUDE 1 mg în cadrul studiilor ETV-014, -015 i -026, apoi au continuat tratamentul în cadrul studiului ETV-901, dup o pauz de tratament de cel mult 35 de zile.

S-a evaluat de asemenea nivelul reducerii încrcturii virale la pacienii cu hepatita cronic B tratai cu BARACLUDE® (entecavir), atat în cadrul studiilor pe subieci naivi la analogi nucleozidici cat si pe cei refractari la lamivudin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.