Setari Cookie-uri

Un nou anticoagulant

Bucuresti, 31 martie 2008 – Boehringer Ingelheim anunta ca a primit din partea EMEA autorizatia de punere pe piata pentru noul inhibitor direct al trombinei valabila in toate cele 27 de state ale UE.

Bucuresti, 31 martie 2008 – Boehringer Ingelheim anunta ca a primit din partea EMEA autorizatia de punere pe piata pentru noul inhibitor direct al trombinei valabila in toate cele 27 de state ale UE. Se estimeaz c Pradaxa va fi lansat în Germania i în Regatul Unit în urmtoarele sptmâni.

Pradaxa este aprobat i recomandat pentru prevenia evenimentelor tromboembolice venoase la pacienii aduli care au suferit operaii de înlocuire total a oldului sau a genunchiului¹.

Dr. Andreas Barner, Membru al Consiliului de Administraie al Boehringer Ingelheim, responsabil pentru Cercetare, Dezvoltare i Medicin a declarat:

“Aceast prim licen pentru noul nostru anticoagulant Pradaxa reprezint un moment important în terapia anticoagulant i în prevenia formrii cheagurilor de sânge ce pot fi letale. În plus, rmânem încreztori în potenialul Pradaxa de a satisface pe viitor nevoile medicale ale mai multor pacieni i medici, pe msur ce continum s investim în programul nostru de testare clinic RE-VOLUTION cu peste 34.000 de pacienti inclui, cu privire la aplicabilitatea medicamentului Pradaxa i în alte 4 arii terapeutice.

Referindu-se la acest moment important în tromboprofilaxie, Dr. Bengt Erksson MD, PhD, principalul cercettor în proiectele RE-NOVATA i RE-MODEL, Departamentul de Chirurgie Ortopedic, Spitalul Universitar Sahlgrenska/Ostra, Göteborg, Suedia, a declarat:

“Riscul unei tromboze potenial letale reprezint preocuparea major dup o operaie ortopedic de amploare. De muli ani era nevoie de un anticoagulant oral eficient i sigur, pentru a înlesni tromboprofilaxia în spital i în afara spitalului. Acum, în urma aprobrii Pradaxa, vom avea o alternativ atractiv la alte variante profilactice, ce ne va ajuta s ne protejm pacienii de tromboembolism venos (VTE), o cauz de deces intraspitalicesc ce poate fi prevenit.”

Pacienii care au suferit operaii de înlocuire permanent a oldului sau a genunchiului sunt expui unui risc crescut de tromboembolism venos (VTE). Fr tromboprofilaxie, pân la 60 % dintre pacienii care au suferit o operaie ortopedic, au dezvoltat DVT (tromboz venoas profunda, inclusiv trombi asimptomatici) i la 0,2 – 10 % poate aprea riscul de embolie pulmonar . Pe lâng riscul acut de mortalitate, VTE este asociat cu riscuri pe termen lung de sindrom post-trombotic (insuficien venoas cronic) i de hipertensiune pulmonar tromboembolic cronic. Aceste complicaii contribuie substanial la sporirea riscurilor de morbiditate pentru pacient, precum i la costuri de tratament suplimentare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.