Setari Cookie-uri

Un nou anticoagulant

Bucuresti, 31 martie 2008 – Boehringer Ingelheim anunta ca a primit din partea EMEA autorizatia de punere pe piata pentru noul inhibitor direct al trombinei valabila in toate cele 27 de state ale UE.

Riscul de VTE la pacienii cu operaii ortopedice se extinde dincolo de perioda standard de spitalizare. Ghidurile terapeutice curente recomand ca la pacienii care au suferit operaii de înlocuire permanent a oldului sau a genunchiului s se efectueze tromboprofilaxie cu heparine cu greutate molecular mic sau cu antagoniti ai vitaminei K, timp de cel puin 10 zile dup operaie, cu prelungire pân la 28-35 zile pentru operaia de înlocuire de old .

În ciuda existenei acestor Ghiduri terapeutice i a unor opiuni variate de tromboprofilaxie, tratamentul se întrerupe de obicei dup externarea din spital datorit complexitii modului de administrare a anticoagulantelor existente, dei pacienii sunt supui în continuare riscului (4). Prin urmare, VTE este una dintre cele mai întâlnite cauze de respitalizare dup o operaie ortopedic .


În cazul tuturor medicamentelor anticoagulante este important s se optimizeze balana dintre eficacitate i siguran. În plus, fa de importantul aspect al sângerrii, trebuie avut în vedere i sigurana hepatic i cardiac, precum i tolerabilitatea la tratament. Atât în studiul RE-NOVATE, cât i in RE-MODE, s-a raportat o frecven sczut a sângerrilor majore (inclusiv în timpul operaiei), similar celei provocate de enoxaparin .

Un comitet independent de monitorizare a siguranei datelor a monitorizat i evaluat frecvent concentraia de enzime hepatice la pacienii tratati. Rata creterilor enzimei alanin-aminotransferaz hepatic (ALT) de trei ori mai mari fa de limita superioar a valorilor normale (3xULN) a fost sczuta i comparabil cu cele ale enoxaparinei pe toat durata tratamentului cu Pradaxa, susinând astfel sigurana hepatic.6,7


Pradaxa a înregistrat un profil cardiac favorabil; nu s-a înregistrat nici un caz de Sindrom Coronarian Acut (ACS) în 3 luni de tratament cu administrare a 220 mg de Pradaxa, sugerând c nu exist pericolul reapariiei efectului de coagulare odat cu încheierea tratamentului. De asemenea, s-a raportat un nivel de tolerabilitate favorabil, asemntor cu cel al enoxaparinei, urmat de un numr mic de reacii adverse provocate de discontinuitatea tratamentului .
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.