Setari Cookie-uri

Un nou anticoagulant

Bucuresti, 31 martie 2008 – Boehringer Ingelheim anunta ca a primit din partea EMEA autorizatia de punere pe piata pentru noul inhibitor direct al trombinei valabila in toate cele 27 de state ale UE.

Pradaxa previne formarea cheagurilor de sânge (trombi) prin inhibarea, în mod specific i selectiv, a trombinei, enzima esenial care faciliteaz transformarea fibrinogenului în fibrin în timpul procesului de coagulare, prevenind astfel dezvoltarea trombozei . Efectul Pradaxa se instaleaz rapid, iar efectul de anticoagulare este previzibil, monitorizarea coagulrii nefiind necesar (10,11). Nu prezint interaciuni cu alimentele i are un potenial redus de interaciune cu alte medicamente.

Boehringer Ingelheim continu s evalueze eficiena i sigurana medicamentului Pradaxa într-o serie de boli tromboembolice. RE-VOLUTION este un studiu clinic extins care cuprinde peste 34.000 pacieni la nivel global. Anunurile recente cu privire la progresul acestuia includ completarea primei etape de înrolare, de 18.114 pacieni în studiul de referin RE-LY, studiul cu cele mai multe rezultate în atrilaia fibrial la ora actual. Alte studii aflate în derulare evalueaz eficiena i sigurana medicamentului Pradaxa în tratamentul acut al VTE i prevenia secundar a VTE precum i prevenia episoadelor cardiace la pacienii cu sindrom coronar acut.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.