Setari Cookie-uri

A inceput campania de vaccinare antigripala!

Ca n fiecare an, Ministerul Sanatatii Publice va desfasura, in perioada 8 octombrie decembrie 2008, campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei, pentru sezonul 2008-2009.

"Buna ziua!

· Ca în fiecare an, Ministerul Sanatatii Publice va desfasura, in perioada 8 octombrie – decembrie 2008, campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei, pentru sezonul 2008-2009.

· Campania are ca scop vaccinarea antigripala gratuita a persoanelor considerate la risc, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Grupele de populatie "tinta" pentru programele speciale de vaccinare sunt reprezentate de:

a) persoane cu risc crescut de complicatii - persoanele cu varste de peste 65 de ani, persoanele cu handicap, cele institutionalizate, adultii si copiii cu afectiuni cronice (cardiovasculare, pulmonare, metabolice, renale si cu imunosupresie), persoanele infectate HIV, copiii si adolescentii (intre 6 luni si 18 ani) carora li se administreaza medicatie pe termen lung cu aspirina;

Citește și:

b) medicii, cadrele sanitare medii, personalul auxiliar din spitale si unitatile sanitare ambulatorii (cu prioritate a celor din maternitati, sectiile de terapie intensiva, statiile de salvare), salariatii institutiilor de ocrotire a copiilor si batranilor si cei ai unitatilor de bolnavi cronici, membrii familiilor (inclusiv copiii) care includ persoane in categoria cu risc crescut de complicatii ale gripei.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat, de asemenea, vaccinarea tuturor persoanelor infectate cu HIV, persoanelor care calatoresc la tropice sau in emisfera sudica.

· Pentru sezonul 2008-2009, Ministerul Sanatatii Publice a achizitionat 3,1 milioane doze vaccin gripal, exclusiv in forma de prezentare monodoza, ceea ce este o noutate fata de anii anteriori, cand s-au inregistrat dificultati si pierderi in utilizarea flacoanelor multidoza.

Citește și:

· Din aceastã cantitate, mai mult de jumãtate, adicã 1,6 milioane doze, reprezintã vaccin agripal produs de Institutului Cantacuzino

· Aºa cum am promis la începutul mandatului, am reuºit sã modernizãm baza de productie a institutului, astfel încât sã putem creºte capacitatea de producþie de vaccin. Procesul continuã, anul viitor institutul putând asigura întreaga cantitate de vaccin, ceea ce înseamnã cã Romania nu va mai depinde de producãtorii externi, având stocul de vaccin asigurat în momentul demarãrii campaniei de vaccinare.

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.