Setari Cookie-uri

A inceput campania de vaccinare antigripala!

Ca n fiecare an, Ministerul Sanatatii Publice va desfasura, in perioada 8 octombrie decembrie 2008, campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei, pentru sezonul 2008-2009.

· Ca atare, medicii de familie vor stabili programarea la vaccinarea antigripala a persoanelor care se inscriu in grupele de risc de pe lista proprie, astfel incat sa nu existe supraaglomerarea cabinetelor.

· In acest an, vaccinul gripal contine trei tulpini noi, selectate pe baza recomandarilor specialistilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in functie de tulpinile care se estimeaza ca vor circula in sezonul 2008-2009 in emisfera nordica, deci inclusiv in Romania.

· Schimbarea celor 3 tulpini din vaccinul recomandat in acest sezon nu este un motiv de alarma, ci un motiv suplimentar de a ne vaccina si in acest an.

· Vaccinul achizitionat de Ministerul Sanatatii Publice se distribuie gratuit numai catre medicii de familie si institutiile de ocrotire.

· Farmaciile se aprovizioneaza liber de la producatori/depozite farmaceutice, in functie de solicitarile populatiei si de politica proprie.

Citește și:

· Informatiile pentru populatie privind gripa si masurile pe care trebuie sa le intreprinda populatia pentru a preveni imbolnavirile in sezonul rece sunt postate pe site-ul Ministerului Sanatatii Publice, la categoria „Gripa sezoniera”.

· Totodata, Ministerul Sanatatii Publice recomanda vaccinarea antigripala si pentru persoanele sanatoase, care nu se incadreaza in grupele populationale la risc. Acestea isi pot procura acest tip de vaccin de la farmacii.

· În acest context, atrag atenþia Autoritatilor de Sanatate Publica sã informeze populaþia ºi cu privire asupra riscului ºi mãsurilor de prevenire a infectiile respiratorii acute superioare, extrem de frecvente în sezonul rece.

B. Sistemul de supraveghere al gripei în sezonul 2008-2009

Citește și:

· Pentru supravegherea si controlul gripei si infectiilor respiratorii superioare, Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile a realizat o noua metodologie pentru sezonul rece 2008-2009, in conformitate cu metodologia de supraveghere a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.