Setari Cookie-uri

A inceput campania de vaccinare antigripala!

Ca n fiecare an, Ministerul Sanatatii Publice va desfasura, in perioada 8 octombrie decembrie 2008, campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei, pentru sezonul 2008-2009.

Astfel, am dus la îndeplinire unul dintre obiectivele anunþate la începutul mandatului, obiectiv pe care mulþi s-au grãbit atunci sã-l caracterizeze ca nerealist. Astãzi se dovedeºte cã nu a fost doar o promisiune.

· În acest moment, cele 1,6 milioane de doze produse de Institutul Cantacuzino au fost livrate din 15.09.2008 la sediul Companiei Nationale Unifarm SA, iar repartizarea catre Autoritatile de Sanatate Publica judetene a inceput din data de 29 septembrie 2008.

· Cantitatea de 1,5 milioane doze a fost achiziþionatã din import, de la douã firme farmaceutice.

· Aceastã cantitate va fi livrata pânã la 15 octombrie 2008.

· Întreaga cantitate de vaccin a costat 33,72 milioane lei, din care 16,48 milioane s-au plãtit pentru vaccinul de la Institutul Cantacuzino.

Citește și:

· Mentionam ca, prin vaccinarea a 3,1 milioane de persoane, se acopera aproximativ 17% din populatia rezidenta in tara, si aproximativ 81,5% din persoanele expuse la riscul de a face gripa sau complicatii. Aceastã proporþie se înscrie în limitele recomadate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

· Experienþa anilor trecuþi a demonstrat cã nu se prezintã la vaccinare toatã populaþia la risc; ca urmare, anul acesta am achiziþionat 3,1 milioane de doze de vaccin. Vreau sã mai menþionez cã, pana in prezent, in Romania nu a debutat circulatia de virusuri gripale si deci nu putem vorbi de gripa, contrar informatiilor aparute in mass-media conform carora: „...in Romania au intrat 3 tulpini noi de virus gripal”.

Citește și:

· Pe baza experientei din sezonul anterior, apreciem ca nu se va prezenta la vaccinare toata populatia la risc, in lunile octombrie – decembrie si ca, in functie de situatia epidemiologica la nivel national si international, campania se poate extinde pana in lunile februarie – martie 2009.

· Vaccinarea efectiva a populatiei la risc va începe din 8 octombrie.

· În premierã, în acest an nu mai este necesara stabilirea unui calendar de vaccinare similar cu anii anteriori, deoarece Ministerul Sanatatii Publice a achizitionat vaccinul gripal inainte de inceperea campaniei de vaccinare, fara a exista riscul de intarzieri in livrarea catre Autoritatile de Sanatate Publica judetene si medicii de familie.

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.