In ultima perioada, mass-media a facut exces de titluri si articole apocaliptice in care este descris sitemul sanitar din Romania. Un medic vorbeste deschis despre cauzele acestei situatii dezastruoase si despre conditia acestei categorii profesionale.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

Medicul Florin Chirculescu, coordonatorul compartimentului de Chirurgie Toracica al Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, a publicat pe blogul sau, o scrisoare deschisa adresata Ministrului Sanatatii Ion Bazac, din care razbate imaginea disperarata a unui medic nedreptatit, in acest joc politico-mediatic: "Pentru ca anumite lucruri trebuie sa fie spuse, indiferent de consecinte"...

"Neglijenta in serviciu la o policlinica privata din Capitala", "Parintii unui copil spun ca baiatul lor a murit din cauza tratamentului gresit dat de medici", "Neglijenta medicilor si a asistentelor a facut doua victime in trei zile", "Un batran din Vaslui a murit in fata unui cabinet, in timp ce astepta sa fie consultat de medic", acestea sunt doar cateva din titlurile care au circulat prin presa in ultima perioada, hranind setea oamenilor de informatii cu implicatii negative, construind in mentalul colectiv imaginea medicului "corupt, nemilos si incompetent". De data aceasta, contrar "asteparilor" construite de jurnalisti, strigatul de disperare care porneste din sufletul unui medic, devine un nou subiect de presa... Florin Chirculescu a fost invitat ieri seara, la emisiunea Vorbe Grele moderata de Victor Ciutacu, si unde medicul a vorbit cu sinceritate despre "un joc de-a viata si de-a moartea", pe care il practica intregul sistem sanitar, care ii dezavantajeaza in egala masura si pe medici. Emisiunea poate fi revazuta, accesand site-ul http://www.monitoring.ro.

In scrisoarea care a atras atentia presei, cu o sinceritate emotionanta, medicul isi exprima revolta fata de felul in care intreaga breazla a medicilor este incriminata de oamenii de rand, de jurnalisti si chiar de catre ministrul Ion Bazac, care a preferat un exercitiu de imagine in atitudinea pe care a luat-o fata de evenimentele relatate de mass-media.

Horoscopul SANATATII: afla ce iti rezerva ASTRELE in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: