Setari Cookie-uri

Vaccinul care te scapa de candidoza

Candidoza reprezinta o afectiune genitala cu care fiecare femeie se va confrunta la un moment dat, fie ca va avea o simptomatologie usoara sau una mai grava care o va determina sa se prezinte la medic. Aceasta infectie se produce datorita agresiunii pe care o exercita la nivelul mucoasei vulvo-vaginale o ciuperca cu numele de Cnadida Albicans. Peste 75% din femei sufera de aceasta afectiune si in multe cazuri nu este usor de vindecat. De asemenea si barbatii pot avea aceasta afectiune, insa de cele mai multe ori la ei nu este simptomatica (pot avea aceasta infectie fara sa simta vreo jena si fara sa apara vreun semn ce ar putea indica prezenta candidozei, tocmai de aceea in multe cazuri candidoza este transmisa sexual, facand parte din BTS ei pot avea secretii uretrale anormale sau jena la urinare).

Candidoza reprezinta o afectiune genitala cu care fiecare femeie se va confrunta la un moment dat, fie ca va avea o simptomatologie usoara sau una mai grava care o va determina sa se prezinte la medic. Aceasta infectie se produce datorita agresiunii pe care o exercita la nivelul mucoasei vulvo-vaginale o ciuperca cu numele de Cnadida Albicans. Peste 75% din femei sufera de aceasta afectiune si in multe cazuri nu este usor de vindecat. De asemenea si barbatii pot avea aceasta afectiune, insa de cele mai multe ori la ei nu este simptomatica (pot avea aceasta infectie fara sa simta vreo jena si fara sa apara vreun semn ce ar putea indica prezenta candidozei, tocmai de aceea in multe cazuri candidoza este transmisa sexual, facand parte din BTS – ei pot avea secretii uretrale anormale sau jena la urinare).

Ce trebuie sa stii despre Candida albicans si cum se produce candidoza

Citește și:

Aceasta ciuperca traieste in mod normal la nivel genital facand parte din flora normala vulvo-vaginala a femeii. Aceasta flora ce cuprinde germeni bacterieni si fungici este deosebit de importanta pentru sanatatea genitala a femeii, cu ajutorul acesteia si prin pH-ul acid specific local mucoasa vaginala se apara de factorii agreosori externi care ar putea determina diverse boli la acest nivel. Atunci cand acest pH este afectat si dezechilibrul florei vaginale este perturbat, bacteriile si ciupercile cu potential patogen se pot inmulti mai mult decat este necesar si produc o agresiune. Asa se intampla si cu Candida, care se inmulteste excesiv in anumite conditii si provoaca boala numita candidoza. Este evident ca daca flora vaginala este perturbata, pH-ul sufera modificari si in plus fata de inmultirea bacteriilor si ciupercilor locale cu potential patogen, rolul de aparare nu mai este indeplinit si se pot asocia diverse infectii, cu coci spre exemplu, parazitoze (tricomonaza) etc. In concluzie o candidoza netratata si neglijata de la o zi la alta se poate complica astfel incat vindecarea ei sa fie posibila dupa luni de tratament. In afara florei vaginale vulva prezinta de asemenea o serie de bacterii care traiesc in mod normal la suprafata pielii si care in anumite conditii se pot inmulti exagerat, declansand infectii locale care se pot asocia candidozei.

Citește și:

    Care sunt cauzele candidozei?

    Vizionare placuta


    Kudika
    8 Aprilie 2009
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.