Setari Cookie-uri

Vaccinul care te scapa de candidoza

Candidoza reprezinta o afectiune genitala cu care fiecare femeie se va confrunta la un moment dat, fie ca va avea o simptomatologie usoara sau una mai grava care o va determina sa se prezinte la medic. Aceasta infectie se produce datorita agresiunii pe care o exercita la nivelul mucoasei vulvo-vaginale o ciuperca cu numele de Cnadida Albicans. Peste 75% din femei sufera de aceasta afectiune si in multe cazuri nu este usor de vindecat. De asemenea si barbatii pot avea aceasta afectiune, insa de cele mai multe ori la ei nu este simptomatica (pot avea aceasta infectie fara sa simta vreo jena si fara sa apara vreun semn ce ar putea indica prezenta candidozei, tocmai de aceea in multe cazuri candidoza este transmisa sexual, facand parte din BTS ei pot avea secretii uretrale anormale sau jena la urinare).

Simptomele candidozei la femei:
- mancarimi in zona genitala sau anala;
- scurgere vaginala consistenta (groasa, albicioasa), cu miros intepator;
- posibila inflamatie si inrosire a vulvei;
- dureri, arsuri la urinat;
- dureri in timpul actului sexual;
- uneori pielea perineului se crapa chiar si la atingeri usoare (cu hartia igienica de exemplu);
- sindrom premenstrual agravat;
- infectii ale vezicii urinare.
Exista si cazuri cand candidoza nu provoaca nici un fel de neplaceri si este depistata intamplator in urma unui control ginecologic.

Simptomele candidozei la barbati:
- inflamatia penisului
- scurgeri uretrale
- mancarimi si eventual inrosire la nivelul penisului

Daca nivelul de activitate al sistemului imunitar este foarte scazut aceasta candidoza se poate generaliza la nivlul intregului organism. Sunt cunoscute cazui de septicemii ce au la baza infectii micotice.

Citește și:

Vaccinul care te scapa de candidoza

Acest vaccin imunostimulator are rolul de a creste imunitatea mucoaselor pentru candida, dar si pentru alte tipuri de bacterii care determina frecvent infectii nu numai la nivelul mucoasei vaginale ci si la nivelul celor respiratorii, digestive, urinare etc. Astfel acest vaccin nu este destinat numai persoanelor care sufera frecvent de candidoza, ci si celor cu infectii respiratorii frecvente, anumite alergii respiratorii sau cutanate. Acest vaccin se numeste imunostimulator bacterian cu candidinaa IBC-10.

Ce contine imunostimulatorul bacterian cu candidina IBC-10?

Acest vaccin se prezinta sub forma a 10 fiole de 1 ml ce contin 0,3 ml de produs. In afara antigenului dezintegrat de Candida albicans vaccinul mai contine tulpini bacteriene partial lizate (“liza” inseamna “a taia”, practic sunt fractionate) de Staphylococcus aureus, Staphylococcus albus, Streptococcus viridans, Streptococcus haemoliticus, Streptococcus pneumoniae, Neisseria catarrhalis, Pseudomonas aeruginosa si Proteus vulgaris.

Citește și:

    Cum se administreaza acest vaccin?

    Imunostimulatorul cu candidina se inoculeaza strict intradermic in patru puncte situate la distanta de 1-2 cm pe fata anterioara a antebratului, inoculandu-se in fiecare punct 0.05 ml de suspensie. Tratamentul complet IBC-10 consta in 10 administrari la interval de 3-4 zile. Vaccinul este indicat atat copiilor cat si adultilor iar aparitia locala a unei papule (umflaturi rosiatice, usor dureroase la presiune) cu diametru de 0,5-0,6 cm reprezinta o reactie favorabila la tratament.

    Vizionare placuta


    Kudika
    8 Aprilie 2009
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.