Setari Cookie-uri

Afla despre beneficiile esteticii dentare

Etapele infrumusetarii danturii sunt diferite de la un pacient la altul, daca vrem sa fim in centrul atentiei cu siguranta zambetul trebuie sa fie stralucitor si sa nu fie in defavoarea aspectului facial.

Etapele infrumusetarii danturii sunt diferite de la un pacient la altul, daca vrem sa fim in centrul atentiei cu siguranta zambetul trebuie sa fie stralucitor si sa nu fie in defavoarea aspectului facial.

Componentele esteticii sunt: fatetele, albirea dentara, bijuteriile dentare, igienizarea si coroanele ceramice din portelan.

Dintre metodele de tratament disponibile, fatetele de ceramica asigura transformarea cea mai spectaculoasa intr-un interval scurt de timp.

Fatetele de portelan sunt lipite pe suprafata vizibila a dintilor pentru a imbunatati aspectul lor. Ele sunt de obicei utilizate pentru a modifica forma, dimensiunea, culoarea sau pozitia dintilor. De asemenea, ele pot fi utilizate pentru a inchide spatiul dintre dinti atunci cand pacientul nu accepta tratament ortodontic. Totusi numai medicul dentist este in masura sa stabileasca daca fatetarea este o masura potrivita de tratament in cazul dumneavoastra.

Pentru realizarea unei fatete sunt necesare de obicei doua vizite la medicul dentist. In timpul primei sedinte, medicul va reduce aproximativ 0,5mm din grosimea smaltului pe fata vizibila a dintilor. Aceasta interventie de obicei nu necesita anestezie datorita cantitatii minime de substanta dentara inlaturata. Totusi, in cazul in care se observa o sensibilitate crescuta a dintelui, se poate face anestezie locala.

Citește și:

Esentiala este o igiena dentara corecta, pentru a evita aparitia cariilor sau a inflamatiei gingivale.

Albirea dentara: Se foloseste in scopul obtinerii unei nuante mai deschise in cazul albirii dintilor patati sau colorati din diverse motive: dinti devitalizati, dinti cu coloratii intriseci (administrare tetraciclina in copilarie) etc.

In ziua de astazi exista o gama variata de posibilitati prin care un pacient isi poate albi dintii. Sunt insa recomandate acele metode prin care exista un control din partea medicului stomatolog in vederea evitarii aparitiei unor complicatii (decolorari neuniforme, afectari ale gingiei inconjuratoare).

Exista deja doua metode consacrate prin care se poate realiza o albire profesionala a dintilor: prima dintre acestea presupune confectionarea unor gutiere (dispozitive din plastic ce se muleaza perfect pe arcada dentara) in care se va aplica, de catre pacient, seara, inainte de culcare, o anumita cantitate dintr-un gel ce contine ca substanta activa peroxidul de carbamida, acesta determinand practic albirea dintilor. Pacientul va dormi cu aceste gutiere, aplicate pe dinti, timp de 5-7 zile, in functie de rezultatul ce se doreste a fi obtinut. In tot acest timp pacientul va efectua vizite regulate la medicul stomatolog. Cea de-a doua metoda, este mult mai rapida si comoda pentru pacient. In acest caz albirea se realizeaza in cabinetul stomatologic, pe dintii pacientului aplicandu-se cu gel ce contine peroxid de hidrogen care este activat de catre o sursa de lumina cu plasma. Intregul proces de albire este fragmentat in trei sedinte, fiecare dintre ele cu o durata de 20 de minute.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.