Setari Cookie-uri

Afla despre beneficiile esteticii dentare

Etapele infrumusetarii danturii sunt diferite de la un pacient la altul, daca vrem sa fim in centrul atentiei cu siguranta zambetul trebuie sa fie stralucitor si sa nu fie in defavoarea aspectului facial.

Igienizarea dentara:

Indepartarea tartrului se face printr-o metoda terapeutica numita detartraj. Acesta se poate realiza

1.cu instrumentar actionat manual
2.cu ultrasunete
3.cu aer comprimat (sonic)

Detartrajul manual si cel cu ultrasunete indeparteaza tartrul supragingival, pe cand cel subgingival este indepartat cu instrumente si chiurete de detartraj speciale si doar in parte, cu ultrasunete.

Cel mai des intalnit este detartrajul cu ultrasunete care are o actiune netraumatizanta pe dinti si gingii, e bine suportat si nedureros la persoanele adulte, echilibrate neuropshihic si care nu au dinti sensibili (hipersensibilitate dentinara) iar apa pulverizata de aparatul de detartraj elibereaza o presiune locala realizand curatirea zonei dar si indepartarea tartrului dislocat.

Este foarte important ca rezultatul detartrajului sa fie o suprafata perfect neteda, chiar lustruita pe care depunerea placii bacteriene si a tartrului sa nu fie favorizata. Acest rezultat se obtine, pe langa periajul profesional cu paste abrazive speciale, gume de lustruit si prin folosirea (Air-flow-lui) unui jet de apa si bicarbonat de sodiu (prophy-jet), bine tolerat si fara dureri care elimina si ultimele resturi de tartru intarziind viitoarele depuneri.

Printr-o tehnica de periaj corecta, prin folosirea apei de gura si a atei dentare nu doar ca se previne aparitia cariei dentare si a parodontopatiei, dar se si ingreuneaza aparitia placii bacteriene si implicit a tartrului dentar.

Bijuterii dentare:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.