Apele piscinelor, dar si cele din lacuri sau chiar apa marii pot prezenta un risc pentru sanatate, de aceea este indicat sa cunoastem pericolele carora ne expunem cand inotam, pentru a le putea preveni.

Boli pe care le poti contacta la piscina Conjunctivitele de bazin

Conjunctivitele sunt afectiuni care pot interesa unul sau ambii ochi, manifestandu-se prin inrosire, senzatie de corp strain in ochi, mancarimi, secretie lacrimala crescuta, inflamatia pleoapelor si secretie conjunctivala purulenta.

Pentru a evita contaminarea ochiului, medicul recomanda purtarea ochelarilor de inot sau evitarea scufundarii capului.

Conjunctivitele sunt afectiuni care pot fi contactate si din apele lacurilor sau apa marii.

Afectiuni ale urechilor – otitele

Otita externa este o afectiune localizata la nivelul conductului auditiv, manifestata prin durere locala, secretie abundenta, infundarea urechii, prurit sau chiar sangerare. Otitele se pot complica cu afectarea timpanului si chiar perforarea acestuia.

Pentru a va proteja sanatatea urechilor este recomandat sa purtati dopuri sau sa evitati scufundarea capului.

Tulburari digestive

Se intampla uneori ca apa sa fie inghitita in mod involuntar, in timpul inotului si jocurilor in apa. In functie de continutul sau, apa poate provoca o serie de infectii ale aparatului digestiv, in special enterocolite, gastroenterite, giardioza etc. Acestea se pot manifesta prin greata, varsaturi, diaree, crampe abdominale, febra, cefalee, stare generala alterata.

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: