Setari Cookie-uri

5 Solutii pentru sanatatea renala la femeie

Sanatatea sistemului urinar la femeie este adesea afectata pentru ca femeia este mult mi predispusa decat barbatul la infectii alte tractului urinar.

infectie urinara la femei
Sursa foto:

Ce inseamna infectia tractului urinar (ITU)?

Infectia tractului urinar se refera la infectia oricarui segment al tractului urinar de la papila renala la orificiul uretral, mai pe scurt infectia cailor urinare - acele tuburi care conduc urina de la rinici la exterior.

De cate feluri sunt infectiile tractului urinar?

ITU (infectiile tractului urinar) sunt de mai multe feluri:

Uretrita

Uretrita se refera la infectia uretrei, acelui canal care face legatura intre vezica urinara si exterior. Infectarea uretrei la femeie este foarte frecventa pentru ca uretra femeii este foarte scurta si se afla in zona vulvei, foarte aproape de orificiul vaginal unde se afla flora vaginala. Tractul urinar este steril la normal, la fel si urina, insa fiind atat de aproape de orificiul vaginal pe unde se scrug secrtetiile vaginale uretra se poate infecta, bacteriile urcand prin canalul uretral.

Citește și:

infectii urinare - uretrita

Sursa foto: shutterstock_50680840

Mai mult decat atat, manipularea uretrei prin actul sexual de exemplu predispune femeia la infectii urinare joase. Unele femei, cu infectii urinare recurente, frecvente, primesc recomandarea de la medic ca la fiecare jumatate de ora dupa actul sexual sa ia un antibiotic general.

Uretritele in general trec de la sine, dar uneori pot urca spre vezica urinara (cistite) si de aici mai departe spre rinichi, ducand la aparitia pielonefritelor, care pot evolua netratate spre insuficienta renala.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.