Setari Cookie-uri

5 Solutii pentru sanatatea renala la femeie

Sanatatea sistemului urinar la femeie este adesea afectata pentru ca femeia este mult mi predispusa decat barbatul la infectii alte tractului urinar.

Astfel femeia ar trebui sa se spele dupa fiecare mictiune (urinare) sau defecatie (scaun) si nu sa foloseasca hartia igienica – sa foloseasca bideul. Daca nu are la discpozitie un bide, femeia trebuie sa foloseasca hartial igienica din fata in spate pentru a nu aduce bacteriile din zona anala in zona uretrala.

Preventia infectiilor urinare – actul sexual

infectie urinara contact sexual

Sursa foto: shutterstock_62261896

Este indicat ca inaintea fiecarui act sexual atat femeia cat si barbatul sa faca un dus. Mai mult decat atat este indicat ca in cursul actului sexual uretra femeii sa nu fie manipulata de niciun fel, caci altfel este favorizata infectia urinara. Pozitiile “acrobatice” ale actului sexual pot favoriza mecanic infectile urinare la femeie. Nu se va face sex anal si sex vaginal fara schibarea de fiecare data a prezervativului. Indicat este ca sexul anal sa fie total evitat.

Citește și:

Infectiile urinare – alimentatia si regimul hidric

Consumati alimente cat mai naturale sisimplu preparate, alimentele procesate intens, dar si cele cu multi coloranti, sucurile afecteaza rinichii. Consumati 2 litri de apa plata pe zi. Ceaiurile pot forma pietre la rinichi, nu se recoanda mai mult de doua cesti de ceai e zi.

infectii urinare si regim hidric

Sursa foto: shutterstock_64054204

Prevenirea infectiilor urinare – la menstruatie

La menstruatie femeia este de asemenea predispusa infectiilor urinare joase pentru ca sangele reprezinta un mediu ideal de dezvoltare al bacteriilor. Este recomandat pentru evitarea infectiilor urinare:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.