Setari Cookie-uri

5 Solutii pentru sanatatea renala la femeie

Sanatatea sistemului urinar la femeie este adesea afectata pentru ca femeia este mult mi predispusa decat barbatul la infectii alte tractului urinar.

Infectiile vezicii urinare – cistita

Atunci cand uretrita nu a fost tratata bacteriile pot migra pana in vezica urinara, determinand infectia acesteia care poarta numele de cistita. Modul in care bacteriile urca prin uretra n este inca lamurit, dar se considera ca acestea urca spre vezica urinara in timpul mictiunii (urinarii) cand se formeaza un flus tulbulent al urinii care ar favoriza urcarea bacteriilor in tractul urinar.

infectii urinare - cistita

Sursa foto: shutterstock_50680840

Cistita adesea trece de la sine, dar uneori fie prin sensibilitatea femeii, fie prin agresivitatea germenilor poate persista, determinand simptome ca:

  • dureri in abdomenul inferior;
  • usturime la urinare
  • tenesme, adica senzatia de a urina fara ca volumul urinat sa fie reprezentativ, adica femeia mai mult simte nevoia imperioasa de a urina, dar de fapt nu urineaza;
  • urinari frecvente, cu putina urina;
  • urina tulbure.

Alte infetii ale tractului urinar: ureterite, pielite, pielonefrite (infectii mixte alte tracturilor urinare si ale parenchiumului renal) etc.

Citește și:

infectii urinare la femeie

5 Sfaturi pentru sanatatea urinara a femeii

Preventia infectiilor urinare – ce facem la toaleta

Barbatul este protejat de infectiile urinare joase prin lungumea mare a uretrei, prin lichidul prostatic antibacterian si distanta mare de la orificiul uretral la cel anal. La femeie insa lucrurile nu sunt asa, cu din contra, femeia este predispusa la infectii urinare prin distanta foarte mica de la uretra la vagin si anus, precum si prin lungimea mica a uretrei femeii (2-4 cm).

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.