Iata ce spun specialistii despre cartofii prajiti. Pregateste-te pentru crudul adevar!
3 Motive simple ca sa NU mananci CARTOFI PRAJITI Cartofii prajiti – bogati in grasimi cancerigeneCartofii sunt bogati in amidon, un tip de glucide, deci fac parte din alimentele dulci, cu indice grlicemic mare. De asemenea prajirea acestora duce la transformarea cartofilor in adevarate bombe pentru sanatate, predispunand la cancer, boli cardiovasculare si diabet.
Stim cu totii ca orice preparat prajit este daunator, pentru ca prepararea termica a uleiurilor naturale (care sunt benefice sanatatii daca nu sunt incalzite) face ca acestea sa isi modifice tipul de grasimi componente – aceste grasimi devin toxice, o adevarata otrava pentru organism.
Nu toate grasimile sunt rele, iti recomandam sa citesti: 12 Grasimi care vindeca si 5 care ucid!
Grasimile hidrogenate se obtin printr-un proces industrial, deci nu le vom avea in farfurie prin simpla preparare a alimentelor grase. Grasimile hidrogenate se obtin din uleiuri si alte graimi care sunt supuse unui proces tipic, obtinandu-se o pasta cremoasa albicioasa. Aceste grasimi pot fi continute in unt, margarina, creme de ciocolata si chiar ciocolata, pliculetele de cafea 3 in1 (cititi ingredientele) si orice preparat cu aceste creme/margarine, de exemplu crema de tort, frisca din comert, foietajele etc.
Aceste grasimi “rele” patrund in vasele de sange, ducand la ateroscleroza, hipertensiune arteriala, boli de inima, infarct, accidente vasculare cerebrale, faciliteaza diabetul si afecteaza aproape orice organ.
Asadar cartofii prajiti contin din belsug grasimi “rele”, pe care ar trebui sa le evitam cu desavarsire!
Foto: cartofi prajiti deliciosi @ Shutterstock.com
Spune-ti parerea!