Setari Cookie-uri

Test: Tu ce risc prezinti pentru bolile de inima?

Indiferent de varsta, riscurile cardiovasculare pot fi prezente si atunci cand nu se iau masuri afectiunile cardiovasculare apar peste ani. De cele mai multe ori cu profil ireversibil. Cati bolnavi de inima cunoasteti in propria familie? Cati au tensiunea mare sau sunt cunoascuti cu alte patologii cardiovasculare?

- Mananca in fiecare zi cel putin un fruct si un castron de salata de legume de sezon (iarna de exemplu se prepara salate din radacinoase: salata de ridichi negre, de morcov cu radacina de patrunjel si sfecla rosie, salata de varza etc.).

- Nu consuma sucuri sau alcool. Alcoolul este protectiv doar in cazul in care consumi vin natural si il bei o data pe saptamana (1-2 pahare).

- Renunta la fumat, cat mai repede;

- Alege sa mergi pe jos, sa urci scarile in loc sa iei liftul indiferent de numarul etajelor, fa-ti un program de sport – considera aceasta o prioritate.

- Slabeste! Daca esti supraponderal sau obez, adica ai peste 24,9 IMC, mergi la un nutritionist cat mai repede.

- Fa-ti anual analizele de sange, glicemia, fractiunile lipidice si un EKG. Ia-ti tensinea de fiecare data cand ajungi la medicul de familie. Este important sa iti monitorizezi sanatatea si sa previi efectiunile.

Majoritatea c – prezinti un risc destul de mare de a avea boli cardiovasculare


test pentru a afla ce risc ai pentru boli de inima

Esti la limita in ceea ce priveste sanatatea cardiovasculara. Cu siguranta incalci mule reguli in ceea ce priveste igiena de viata. Iti recomanda si tie sfaturile de la “Majoritatea b” si iti sugeram sa le urmezi cat mai repede.

Majoritatea d - prezinti un risc foarte mare pentru boli de inima


test pentru a afla ce risc ai pentru boli de inima

Riscul tau de a avea boli de inima este foarte mare, mai mult, poate chiar prezinti unele afectiuni deja, de aceea este bine sa faci cat mai repde un consult cardiovascular. Probabil ai deja hipertensiune arteriala, ori chiar diabet zaharat. Cu cat diagnosticul este mia precoce, cu atat urmarile nefaste sunt mai usor de prevenit!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.