Setari Cookie-uri

Test: Tu ce risc prezinti pentru bolile de inima?

Indiferent de varsta, riscurile cardiovasculare pot fi prezente si atunci cand nu se iau masuri afectiunile cardiovasculare apar peste ani. De cele mai multe ori cu profil ireversibil. Cati bolnavi de inima cunoasteti in propria familie? Cati au tensiunea mare sau sunt cunoascuti cu alte patologii cardiovasculare?

Indiferent de varsta, riscurile cardiovasculare pot fi prezente si atunci cand nu se iau masuri afectiunile cardiovasculare apar peste ani. De cele mai multe ori cu profil ireversibil. Cati bolnavi de inima cunoasteti in propria familie? Cati au tensiunea mare sau sunt cunoscuti cu alte patologii cardiovasculare?

test pentru a afla ce risc ai pentru boli de inima

Din pacate in tara noastra bolile de inima ocupa primul loc in ceea ce priveste mortalitatea, unele afectiuni cardiovasculare fiind mai frecvente la barbati. Nu se stie exact care este motivul, se pare ca acestia fie prezinta mai des afectiuni congenitale inaparente de la nastere, sunt mai des fumatori ori fumeaza de obicei mai mult, asociaza mai des alcoolul, au o alimentatie mai ogata in grasimi (nu tin atat de multe cure de slabire ca femeile) etc.


test pentru a afla ce risc ai pentru boli de inima Unele afectiuni incep inca din copilarie. Se pare chiar ca anumite “predispozitii” le avem inca din viata intrauterina. Ateroscleroza poate debuta la varste fragede dupa cum arata studiile de specialitate din ultimul deceniu, astfel ca la varsta adulta, inca din tinerete, bolile cardiace isi fac resimtita prezenta. Astfel sunt pacienti cu varste de 35 de ani cunoscuti hipertensivi care fac un infarct atat de tineri... Si nu-s deloc putini.

Va invitam astfel la o provocare: aflati care este riscul de boli cardiovasculare pe care il prezentati precum si ce aveti de facut in continuare, potrivit sfaturilor Healthy.

Test: Esti predispusa la boli de inima?


1. Esti barbat sau femeie?


a) Femeie sub 50 ani
b) Barbat sub 40 ani
c) Femeie peste 50 ani
d) Barbat peste 45 ani

test pentru a afla ce risc ai pentru boli de inima

2. Cat de des mananci legume crude (salata)?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.