Setari Cookie-uri

Totul despre operatia de marire a sanilor

Implantul de proteze mamare pentru cresterea volumului sanilor este o operatie aparent simpla, putin dureroasa si al carei rezultat este obtinut rapid si este durabil. Este o operatie efectuata frecvent. Este operatia tip pentru chirurgia estetica, putine interventii pot da un rezultat atat de rapid, atat de spectaculos si atat de evident pus in valoare. Rezultatul estetic este obtinut cu pretul unei cicatrice care poate fi disimulata imediat sau se estompeaza rapid, iar implantul, care este pus intotdeauna inapoia si nu in interiorul glandei mamare, este nedecelabil vederii sau palparii.

Implantul de proteze mamare pentru cresterea volumului sanilor este o operatie aparent simpla, putin dureroasa si al carei rezultat este obtinut rapid si este durabil. Este o operatie efectuata frecvent.
Este operatia tip pentru chirurgia estetica, putine interventii pot da un rezultat atat de rapid, atat de spectaculos si atat de evident pus in valoare. Rezultatul estetic este obtinut cu pretul unei cicatrice care poate fi disimulata imediat sau se estompeaza rapid, iar implantul, care este pus intotdeauna inapoia si nu in interiorul glandei mamare, este nedecelabil vederii sau palparii.

In majoritatea cazurilor, evolutia dupa interventa chirurgicala este favorabila, insa trebuie sa stiti ca exista un mic procent la care apar modificari de consistenta dupa efectuarea implantului. Aceasta complicatie, aparuta din cauza formarii progresive a unei “cochilii” in jurul protezei, poate surveni in saptamanile, lunile sau anii care urmeaza interventiei.

Exista vreo alternativa pentru marirea sanilor la implantul mamar?

Din pacate, raspunsul este nu. Exista cateva situatii care pot antrena o marire temporara si deloc spectaculoasa a sanilor, insa rezultul nu este durabil:

Exercitiile fizice intensive pot produce un oarecare grad de hipertrofie a pectoralilor si poate antrena proiectarea anterioara a sanilor mici, mai estetica, dar in nici un caz, volumul real al sanului nu este modificat.

Unele tratamente hormonale, unele pilule anticonceptionalepot produce cresterea volumului sanilor, asemanatoare cu cea care survine uneori inainte de menstruatie. Aceasta actiune este un fenomen secundar unei terapii indicate pentru un tratament precis si nu are ca scop cresterea sanilor.

Sutienele cu buret pot fi o solutie pentru sanii mici, dar dependenta de aceastea - adevarate proteze externe - poate deveni o sursa de conflict si disconfort.

Tipuri de proteze mamare:

- proteze preumplute: acestea se prezinta ca un sac din plastic chirurgical suplu, ce contine un gel de silicon fluid, care reproduce la atingere aceeasi consistenta ca sanul natural; au volum fix si este mai difcila obtinerea unei simetrii perfecte intre cei doi sani; produc ma rar placa dura periprotetica decat protezele gonflabile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.