Setari Cookie-uri

Totul despre operatia de marire a sanilor

Implantul de proteze mamare pentru cresterea volumului sanilor este o operatie aparent simpla, putin dureroasa si al carei rezultat este obtinut rapid si este durabil. Este o operatie efectuata frecvent. Este operatia tip pentru chirurgia estetica, putine interventii pot da un rezultat atat de rapid, atat de spectaculos si atat de evident pus in valoare. Rezultatul estetic este obtinut cu pretul unei cicatrice care poate fi disimulata imediat sau se estompeaza rapid, iar implantul, care este pus intotdeauna inapoia si nu in interiorul glandei mamare, este nedecelabil vederii sau palparii.

Sanii mici asociati cu ptoza mamara (sani cazuti):
Daca ptoza este discreta, simpla implantara a protezei mamare poate fi o solutie satisfacatoare. In alte situatii, implantarea unei protez e poate fi insotita de o remodelare cutanata.

Exista o varsta ideala?

Nu exista o varsta ideala ci un moment realist, acela in care dorinta de a imbunatatii estetic sanii este, intr-adevar, reala. Aceasta perioada este variabila pentru fiecare in parte. In cazul aplaziei complete (absenta completa a dezvoltarii unuia sau ambilor sani) operatia este posibila imediat ce sanul normal a ajuns la dezvoltarea completa in faza postpubertala.

Exista contraindicatii?

Tratamentele hormonale, starile depresive acute, conflictele sentimentale majore, leziunile cutanate mamare, alte boli etc, pot reprezenta contraindicatii temporare sau definitive pentru interventie.
Exista si contraindcatii de ordin psihic pentru care se poate cere avizul unui specialist. Aceasta eventualitate este rara, deoarece se constata ca cerere de interventie chirurgicala de marire a sanilor este in general justificata si legitima. Sunt rare pacientele dismorfofobice, adica acelea care au sanii acceptabili dar care doresc sa-i schimbe, punand pe seama lor nefericirea sentimentala, esecurile profesionale sau conflictele familiale. Nu trebuie uitat faptul ca nici cel ma fin bisturu nu ar putea sa-i pastreze pe sotii nestatornici sau schimbatori.

Ce mai trebuie sa stiti despre implantul mamar:

- nu mareste riscul aparitiei cancerului mai mult decat in populatia generala;
- nu impiedica examinarea glandei, nici depistarea ulterioara a unei eventuale tumori;
- nu impiedica alaptarea in viitor;
- sarcina nu este in general recomandata timp de sase luni dupa interventie;
- prin propria greutate, implantul poate genera un anumit grad de lasare a sanilor (ptoza) in decursul timpului.

Bibliografie: Chirurgia estetica in viata cotidiana, dr. Jacques Le Pasteur, ed. Nemira, 2000

Unde imi maresc sanii?


  • la clinica privata de chirurgie plastica si generala Proestetica. Aici poti beneficia de serviciile unei specialiste renumite in domeniul chirurgiei estetice, Dr. Dana Jianu. Cateva impresii ale pacientilor care au apelat la serviciile clinicii Proestetica aici.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.