Setari Cookie-uri

Totul despre operatia de marire a sanilor

Implantul de proteze mamare pentru cresterea volumului sanilor este o operatie aparent simpla, putin dureroasa si al carei rezultat este obtinut rapid si este durabil. Este o operatie efectuata frecvent. Este operatia tip pentru chirurgia estetica, putine interventii pot da un rezultat atat de rapid, atat de spectaculos si atat de evident pus in valoare. Rezultatul estetic este obtinut cu pretul unei cicatrice care poate fi disimulata imediat sau se estompeaza rapid, iar implantul, care este pus intotdeauna inapoia si nu in interiorul glandei mamare, este nedecelabil vederii sau palparii.

- proteze gonflabile: acestea sunt saci din plastic chirurgical fara continut, prevazuti cu o valva si umpluti cu ser, care poate fi completat printr-un amestec antiinflamator, al carui rol este de a impedica aparitia placii dure periprotetice; ele permit obtinerea unor sani simetrici, deoarece volumul poate fi adaptat exact; in plus, datorita faptului ca se introduc goale, operatia implica o cicatrice extrem de discreta; inconvenientul acestui tip de proteza este acela ca ea se poate dezumfla in anii ce urmeaza.

- proteze cu invelis dublu: au un nucleu central care corespunde unei proteze preumplute, inconjurat de un invelis gonflabil cu volum variabil, care permite adaptarea foarte precisa a dimensiunilor protezei la fiecare caz in parte;

- proteze de tip preumplut “cu volum variabil”: exista posibilitatea injectarii prin sacul protezei direct in gelul de silicon a unei cantitati variabile de ser fiziologic;

- proteze preunmplute inconjurate de o membrana de poliuretan: previne cel mai bine formarea placii periprotetice, insa pretul mare este un dezavantaj al acestei proteze.

Indiferent de tipul de implant utilizat este important de stiut ca acestea nu au nici o influenta asupra frecventei aparitiei cancerului mamar. De altfel, aceleasi tipuri de implante siliconice se folosesc in interventiile reconstructive mamare dupa operatia de cancer mamar.

Alegerea inciziei:

Introducerea protezei se face fie prin areola (cicatricile areolare sunt de buna calitate), fie prin pliul din zona axilara. In acesta caz, cicatricei ii trebuie mai mult timp sa se estompeze, dar ea are avantajul ca este mascata de la inceput de umbra santului axilar si se situeaza departe de san.

Cicatricile submamare, folosite foarte frecvent in trecut, situate in santul submamar, sunt astazi mai rar utilizate.

Amplasarea potezei:

Exista doua localizari anatomice ale protezei mamare: fie direct inapoia glandei mamare, adica pe muschiul pectoral, fie in inapoia muschiului pectoral. Se pare ca implanturile plasate inapoia muschilui pectoral provoaca mai rar reactii adverse (placa periprotetica) decat celelalte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.