Ingrijirea si igiena orala pentru prevenirea si combaterea controlul sensibilitatii dentare

Cea maiUna din cele mai comunea cauzea ale sensibilitatii dintilor este reprezentata de igiena orala incorecta sau deficitara. Nu este suficient sa respectati pasii ingrijirii orale, ci conteaza si modul in care va curatati dintii si cavitatea orala.

Cea maiUna din cele mai comunea cauzea ale sensibilitatii dintilor este reprezentata de igiena orala incorecta sau deficitara. Nu este suficient sa respectati pasii ingrijirii orale, ci conteaza si modul in care va curatati dintii si cavitatea orala.

Utilizarea produselor de igiena orala se face intr-un mod bine determinat si medicul stomatolog va poate indruma sau va poate clarifica orice nelamurire.

periutaAlegerea periutei de dinti

Periuta de dinti se alege atat in functie de tipul dentitiei pe care o prezentati, cat si in raport cu sensibilitatea naturala a gingiilor. Astfel unele periute pot fi mai groase, altele mai subtiri, unele mai lungi, altele mai mici (ca mod de asezare a perilor),periute pot avea marimi si configuratii speciale ale perilor sau consistente diferite ale acestora unele au avand perii mai moi, altele mai tari. O periuta buna de dinti este aceea care va permite o curatare eficienta si nu raneste gingiile dupa cele cateva minute de periaj (recomandate sunt aproximativ cinci trei minute de periaj). Pentru dintii sensibili se recomanda utilizarea unei periute de consistenta moale (soft). Configuratia speciala a perilor poate contribui la eficientizarea periajului, care trebuie pricum efectuat cu o tehnica adecvata, adaptata particularitatilor dentitiei dumneavoastra. Discutati cu medicul stomatolog despre periuta de dinti potrivita si tehnica de periaj recomandate dumneavoastra. pentru voi.

Alegerea pastei de dinti

Pasta de dinti trebuie de asemenea sa fie adecvata necesitatilor personale. In functie de patologiile problemele de santatate orala pe care le prezentati, medicul stomatolog va poate indruma spre o anumita pasta de dinti pe care sa o folositi temporar sau permanent. , in unctie de riscurile pe care le prezinta dantura voastra, de stil de viata etc. Medicul va poate sugera, de exemplu, o pasta speciala pentru dinti sensibili daca prezentati dureri care va incomodeaza in timpul meselor sugesive pentru sensibilitatea dentara. o pasta cu substante antibacteriene si antiinflamatoare daca prezentati risc de a dezvolta probleme gingivale, sau ori o pasta pentru dinti sensibili care totodata albestecu proprietati de albire daca doriti un efect cosmetic usor dintii si asa mai departe. In cadrul vizitelor la cabinet medicul stomatolog va poate schimba pasta de dinti. . Cereti sfatul medicului dentist pentru a utiliza pasta de dinti care vi se potriveste cel mai bine.


Kudika
17 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri