Ingrijirea si igiena orala pentru prevenirea si combaterea controlul sensibilitatii dentare

Cea maiUna din cele mai comunea cauzea ale sensibilitatii dintilor este reprezentata de igiena orala incorecta sau deficitara. Nu este suficient sa respectati pasii ingrijirii orale, ci conteaza si modul in care va curatati dintii si cavitatea orala.

Periajul dintilor

Inainte de a va peria dintii clatiti energic cu apa cavitatea bucala astfel incat sa indepartati resturile mari de alimente, ulterior periati dintii. Periajul dintilor nu trebuie sa fie excesivrealizat cu o forta excesiva fiindca in timp se pot produce abrazarileziuni ale smaltului sau ranirea gingiilor. De asemenea periajul se executa in cu miscari verticale, dinspre gingie spre marginea libera a dintelui, ci si nu orizontale, de lateralitate, in cazul din urma mai raucare nu permit indepartarea eficienta a placii bacteriene si a resturilor alimentare accentuati patrunderea alimentelor in spatiile interdentare. Chiar daca initial vi se pare incomod periajul vertical al dintilor, in timp va veti obisnui. De asemenea nu doar dintii trebuie curatati, ci si limba si mucoasa cavitatii bucale, asadar folositi o periuta cu perii moiprevazuta cu un dispozitiv de curatare a limbii pentru a curata limba si restul gurii.partilor moi orale.

Folosirea atei dentare

Dupa periajul dintilor se foloseste ata dentara. Nu introduceti intre dinti alte obiecte (ace, foi, nici scobitorile nu sunt indicate decat foarte rar, cand nu aveti posibilitatea de a va peria dintii si va deranjeaza resturile alimentare). Ata dentara se foloseste prin miscari circulare, atat de lateralitate cat si verticale. Firul se introduce cu atentie in zona interdentara, alunecand alternativ pe cele doua suprafete care trebuie igienizate, evitand lezarea gingiei. Se curata toate spatiile interdentare, inclusiv cele dintre molari (masele).

Folosirea apei de gura

Apa de gura se alege in functie de necesitatile pe care le aveti. Daca aveti dinti sensibili puteti alege o apa de gura care nu contine alcoolfara alcool de exemplu si care este special destinata hipersensibilitatii dentinare contine ingrediente desensibilizante. Apa de gura se foloseste dupa spalarea pe dintiperiajul dentar si , dupa utilizarea atei dentare. , se foloseste doza crespunzatoare si sSe clateste gura, utilizand doza recoamndata, foarte energic si amplu, ca apa de gura sa patrunda prin toate spatiile interdentare, inclusiv in zona din spatele molarilor (maselelor). Clatiti minim 30 de secunde cavitatea bucala cu apa de gura si nu inghititi lichidul. Dupa clatirea cu apa de gura nu va veti reclati gura cu apa de la robinet.

Se recomanda sa purtati cu voi periutaa si pasta de dinti si la locul de munca, in trusa de ingrijire, sa includeti si produsele necesare ingrijirii orale.


Kudika
17 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri