Cea maiUna din cele mai comunea cauzea ale sensibilitatii dintilor este reprezentata de igiena orala incorecta sau deficitara. Nu este suficient sa respectati pasii ingrijirii orale, ci conteaza si modul in care va curatati dintii si cavitatea orala.

Periuta de dinti se alege atat in functie de tipul dentitiei pe care o prezentati, cat si in raport cu sensibilitatea naturala a gingiilor. Astfel unele periute pot fi mai groase, altele mai subtiri, unele mai lungi, altele mai mici (ca mod de asezare a perilor),periute pot avea marimi si configuratii speciale ale perilor sau consistente diferite ale acestora unele au avand perii mai moi, altele mai tari. O periuta buna de dinti este aceea care va permite o curatare eficienta si nu raneste gingiile dupa cele cateva minute de periaj (recomandate sunt aproximativ cinci trei minute de periaj). Pentru dintii sensibili se recomanda utilizarea unei periute de consistenta moale (soft). Configuratia speciala a perilor poate contribui la eficientizarea periajului, care trebuie pricum efectuat cu o tehnica adecvata, adaptata particularitatilor dentitiei dumneavoastra. Discutati cu medicul stomatolog despre periuta de dinti potrivita si tehnica de periaj recomandate dumneavoastra. pentru voi.

Alegerea pastei de dinti


Pasta de dinti trebuie de asemenea sa fie adecvata necesitatilor personale. In functie de patologiile problemele de santatate orala pe care le prezentati, medicul stomatolog va poate indruma spre o anumita pasta de dinti pe care sa o folositi temporar sau permanent. , in unctie de riscurile pe care le prezinta dantura voastra, de stil de viata etc. Medicul va poate sugera, de exemplu, o pasta speciala pentru dinti sensibili daca prezentati dureri care va incomodeaza in timpul meselor sugesive pentru sensibilitatea dentara. o pasta cu substante antibacteriene si antiinflamatoare daca prezentati risc de a dezvolta probleme gingivale, sau ori o pasta pentru dinti sensibili care totodata albestecu proprietati de albire daca doriti un efect cosmetic usor dintii si asa mai departe. In cadrul vizitelor la cabinet medicul stomatolog va poate schimba pasta de dinti. . Cereti sfatul medicului dentist pentru a utiliza pasta de dinti care vi se potriveste cel mai bine.

Periajul dintilor

Inainte de a va peria dintii clatiti energic cu apa cavitatea bucala astfel incat sa indepartati resturile mari de alimente, ulterior periati dintii. Periajul dintilor nu trebuie sa fie excesivrealizat cu o forta excesiva fiindca in timp se pot produce abrazarileziuni ale smaltului sau ranirea gingiilor. De asemenea periajul se executa in cu miscari verticale, dinspre gingie spre marginea libera a dintelui, ci si nu orizontale, de lateralitate, in cazul din urma mai raucare nu permit indepartarea eficienta a placii bacteriene si a resturilor alimentare accentuati patrunderea alimentelor in spatiile interdentare. Chiar daca initial vi se pare incomod periajul vertical al dintilor, in timp va veti obisnui. De asemenea nu doar dintii trebuie curatati, ci si limba si mucoasa cavitatii bucale, asadar folositi o periuta cu perii moiprevazuta cu un dispozitiv de curatare a limbii pentru a curata limba si restul gurii.partilor moi orale.

Folosirea atei dentare


Dupa periajul dintilor se foloseste ata dentara. Nu introduceti intre dinti alte obiecte (ace, foi, nici scobitorile nu sunt indicate decat foarte rar, cand nu aveti posibilitatea de a va peria dintii si va deranjeaza resturile alimentare). Ata dentara se foloseste prin miscari circulare, atat de lateralitate cat si verticale. Firul se introduce cu atentie in zona interdentara, alunecand alternativ pe cele doua suprafete care trebuie igienizate, evitand lezarea gingiei. Se curata toate spatiile interdentare, inclusiv cele dintre molari (masele).

Folosirea apei de gura

Apa de gura se alege in functie de necesitatile pe care le aveti. Daca aveti dinti sensibili puteti alege o apa de gura care nu contine alcoolfara alcool de exemplu si care este special destinata hipersensibilitatii dentinare contine ingrediente desensibilizante. Apa de gura se foloseste dupa spalarea pe dintiperiajul dentar si , dupa utilizarea atei dentare. , se foloseste doza crespunzatoare si sSe clateste gura, utilizand doza recoamndata, foarte energic si amplu, ca apa de gura sa patrunda prin toate spatiile interdentare, inclusiv in zona din spatele molarilor (maselelor). Clatiti minim 30 de secunde cavitatea bucala cu apa de gura si nu inghititi lichidul. Dupa clatirea cu apa de gura nu va veti reclati gura cu apa de la robinet.

Se recomanda sa purtati cu voi periutaa si pasta de dinti si la locul de munca, in trusa de ingrijire, sa includeti si produsele necesare ingrijirii orale.

  • Kudika

    Îngrijirea părului vopsit: 20 de recomandări de produse pentru un...

  • Kudika

    20 de produse esențiale pentru îngrijirea perfectă în zilele de vară

  • Kudika

    Prima MASCĂ DE NOAPTE care revoluționează îngrijirea pielii.

  • Kudika

    elmiplant revoluționează îngrijirea tenului cu noua gamă Hydro X Cell

  • Kudika

    Îngrijirea profesională a unghiilor cu freza unghii

  • Kudika

    Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce...