Setari Cookie-uri

Ingrijirea si igiena orala pentru prevenirea si combaterea controlul sensibilitatii dentare

Cea maiUna din cele mai comunea cauzea ale sensibilitatii dintilor este reprezentata de igiena orala incorecta sau deficitara. Nu este suficient sa respectati pasii ingrijirii orale, ci conteaza si modul in care va curatati dintii si cavitatea orala.


Folosirea atei dentare


Dupa periajul dintilor se foloseste ata dentara. Nu introduceti intre dinti alte obiecte (ace, foi, nici scobitorile nu sunt indicate decat foarte rar, cand nu aveti posibilitatea de a va peria dintii si va deranjeaza resturile alimentare). Ata dentara se foloseste prin miscari circulare, atat de lateralitate cat si verticale. Firul se introduce cu atentie in zona interdentara, alunecand alternativ pe cele doua suprafete care trebuie igienizate, evitand lezarea gingiei. Se curata toate spatiile interdentare, inclusiv cele dintre molari (masele).

Folosirea apei de gura

Apa de gura se alege in functie de necesitatile pe care le aveti. Daca aveti dinti sensibili puteti alege o apa de gura care nu contine alcoolfara alcool de exemplu si care este special destinata hipersensibilitatii dentinare contine ingrediente desensibilizante. Apa de gura se foloseste dupa spalarea pe dintiperiajul dentar si , dupa utilizarea atei dentare. , se foloseste doza crespunzatoare si sSe clateste gura, utilizand doza recoamndata, foarte energic si amplu, ca apa de gura sa patrunda prin toate spatiile interdentare, inclusiv in zona din spatele molarilor (maselelor). Clatiti minim 30 de secunde cavitatea bucala cu apa de gura si nu inghititi lichidul. Dupa clatirea cu apa de gura nu va veti reclati gura cu apa de la robinet.

Se recomanda sa purtati cu voi periutaa si pasta de dinti si la locul de munca, in trusa de ingrijire, sa includeti si produsele necesare ingrijirii orale.


Kudika
17 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.