Setari Cookie-uri

Ingrijirea si igiena orala pentru prevenirea si combaterea controlul sensibilitatii dentare

Cea maiUna din cele mai comunea cauzea ale sensibilitatii dintilor este reprezentata de igiena orala incorecta sau deficitara. Nu este suficient sa respectati pasii ingrijirii orale, ci conteaza si modul in care va curatati dintii si cavitatea orala.


Alegerea pastei de dinti


Pasta de dinti trebuie de asemenea sa fie adecvata necesitatilor personale. In functie de patologiile problemele de santatate orala pe care le prezentati, medicul stomatolog va poate indruma spre o anumita pasta de dinti pe care sa o folositi temporar sau permanent. , in unctie de riscurile pe care le prezinta dantura voastra, de stil de viata etc. Medicul va poate sugera, de exemplu, o pasta speciala pentru dinti sensibili daca prezentati dureri care va incomodeaza in timpul meselor sugesive pentru sensibilitatea dentara. o pasta cu substante antibacteriene si antiinflamatoare daca prezentati risc de a dezvolta probleme gingivale, sau ori o pasta pentru dinti sensibili care totodata albestecu proprietati de albire daca doriti un efect cosmetic usor dintii si asa mai departe. In cadrul vizitelor la cabinet medicul stomatolog va poate schimba pasta de dinti. . Cereti sfatul medicului dentist pentru a utiliza pasta de dinti care vi se potriveste cel mai bine.

Periajul dintilor

Inainte de a va peria dintii clatiti energic cu apa cavitatea bucala astfel incat sa indepartati resturile mari de alimente, ulterior periati dintii. Periajul dintilor nu trebuie sa fie excesivrealizat cu o forta excesiva fiindca in timp se pot produce abrazarileziuni ale smaltului sau ranirea gingiilor. De asemenea periajul se executa in cu miscari verticale, dinspre gingie spre marginea libera a dintelui, ci si nu orizontale, de lateralitate, in cazul din urma mai raucare nu permit indepartarea eficienta a placii bacteriene si a resturilor alimentare accentuati patrunderea alimentelor in spatiile interdentare. Chiar daca initial vi se pare incomod periajul vertical al dintilor, in timp va veti obisnui. De asemenea nu doar dintii trebuie curatati, ci si limba si mucoasa cavitatii bucale, asadar folositi o periuta cu perii moiprevazuta cu un dispozitiv de curatare a limbii pentru a curata limba si restul gurii.partilor moi orale.
Kudika
17 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.