Setari Cookie-uri

15 urmari negative ale unei diete drastice

Dietele drastice sunt adesea preferate in locul celor sanatoase fiindca promit pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp cat mai scurt. Din pacate insa organismul nu reactioneaza pozitiv la astfel de modificari drastice, corpul nostru avand nevoie de timp pentru adaptatea celulara la fiecare modificare pe care vrem sa o aducem in stilul de viata.

Dietele drastice sunt adesea preferate in locul celor sanatoase fiindca promit pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp cat mai scurt. Din pacate insa organismul nu reactioneaza pozitiv la astfel de modificari drastice, corpul nostru avand nevoie de timp pentru adaptarea celulara la fiecare modificare pe care vrem sa o aducem in stilul de viata.

Urmarile dietelor drastice apar intotdeauna, fara exceptii, fiind in numar mic sau mare, la scurt sau la lung timp de la dieta, unele urmari fiind mai grave, altele mai putin grave.

15 riscuri la care te supui dupa o dieta drastica

dieta rapida 1. Demineralizare osoasa si fracturi.

O dieta drastica ce promite slabire rapida priveaza organismul de marea majoritate a nutrientilor necesari, iar cele mai bine resimtite carente apar in cazul calciului. Organismul, pentru a-si desfasura activitatile vitale, are nevoie de calciu, iar daca nu il primeste din alimentatie, atunci il va scoate din oase, acestea devenind din ce in ce mai fragile. Astfel puteti suferi fracturi, artroze, tasari ale coloanei vertebrale etc.

Citește și:

2. Oboseala accentuata

In cazul unei diete drastice organismul epuizeaza rezervele energetice, incetinindu-si apoi majoritatea proceselor pentru a pastra energie doar pentru cele vitale. In felul acesta persoana respectiva se simte slabita, astenica, intr-o permanenta si profunda stare de oboseala, somnul nereprezentand o ameliorare.

3. Topirea musculaturii

Tot prin diverse carente, inclusiv cele proteice, este afectata regenerarea celulara, musculatura se “dizolva” datorita lipsei de activitate fizica si a proteinelor precum si daotorita carentelor de calciu etc.

4. Scaderea performantelor fizice si psihice

Privarea de nutrienti reprezinta unul dintre cei mai puternici factori de stres, astfel carentele nutritionale duc la imposibilitatea desfasurarii normale a tuturor proceselor celulare.

Citește și:

5. Imbatranirea precoce

Colagenul intra in stuctura tesutului subcutanat dar formeaza totodata si matricea de sustinere a celulelor in cadrul unui tesut, asadar practic structura tuturor tesuturilor cu baza de colagen este afectata. Cele mai vizibile sunt efectele la nivelul pielii, cand incep sa apara ridurile, celulita, sa cada parul (adesea ireversibil, regenerarea acestuia nu va mai ajunge la acelasi numar de fire), aparitia vergeturilor, imbatranirea pielii, descuamarea intensa, aparitita iritatiilor, a urticariei (proteinele asigura si buna functionare a sistemului imunitar), imbatranirea tenului, aspectul de “piele lasata”, cearcane etc. Toate acestea nu apar imediat, insa din prima luna de la inceperea dietei (si in functie de cat de drastica este dieta) efectele incep sa devina vizibile.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.