15 urmari negative ale unei diete drastice

Dietele drastice sunt adesea preferate in locul celor sanatoase fiindca promit pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp cat mai scurt. Din pacate insa organismul nu reactioneaza pozitiv la astfel de modificari drastice, corpul nostru avand nevoie de timp pentru adaptatea celulara la fiecare modificare pe care vrem sa o aducem in stilul de viata.

11. Dezechilibre ale sistemului nervos
In timpul unei diete drastice, dar si dupa terminarea acesteia, apar tulburari ale memoriei si atentiei, irascibilitate, tulburari ale vederii, tremor periferic, bulimie, anorexie etc., dezechilibre ce pot continua sa persiste timp indelungat de la terminarea dietei. Din pacate neuronii in marea lor majoritate nu se regenereaza (sau perioada de regenerare este atat de lunga incat omul nu traieste atat si se considera neregenerabili) - exceptie facand de exemplu neuronii sistemului olfactiv – asadar materia nervoasa afectata in cursul dietelor drastice va ramane astfel.

12. Dezechilibre hormonale

Pot sa apara: hipo/hiper tiroidie, dezechilibre ale menstruatiei, crize de spasmofilie, insomnie. De asemenea perturbarea cortizolului reprezinta o urmare grava, acesta fiind un hormon implicat in multe functii, inclusiv in rezistenta la sters. Odata dereglat echilibrul cortizolului, acesta nu se va reface mai devreme de un an, nici macar prin tratament. Deci urmarile vor tine mult timp, putand atrage in cascada alte afectiuni. Tot in cadrul dezechilibrelor intra si riscul de infertilitate care poate sa apara macar pe perioada dietei.

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri