Setari Cookie-uri

15 urmari negative ale unei diete drastice

Dietele drastice sunt adesea preferate in locul celor sanatoase fiindca promit pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp cat mai scurt. Din pacate insa organismul nu reactioneaza pozitiv la astfel de modificari drastice, corpul nostru avand nevoie de timp pentru adaptatea celulara la fiecare modificare pe care vrem sa o aducem in stilul de viata.

6. Distrugeri tisulare

Datorita faptului ca retelele de colagen - care intra si in structura tuturor tesuturilor de sustinere – sunt degradate in urma unei diete drastice diverse tesuturi si organe sunt afectate.

7. Fragilitate vasculara
Fibrele de colagen si elastina intra de asemenea si in alcatuirea peretelui vaselor caruia ii confera integritate. Astfel in urma dietelor drastice vasele isi pierd rezistenta peretilor si apar sangerari nazale, spargerea vaselor de sange subcutanate, aparitia vanatailor, sangerarea gingiilor etc.

8. Aparitia prematura a ridurilor
Asa cum spuneam mai sus, pielea este profund afectata de dietele drastice, sarace in nutrienti. Stiati ca pielea este ultimul organ la care ajung nutrientii? Intai sunt hranite restul organelor, apoi cu ce mai ramane se hranesc si celulele pielii. Celulele epidermei primesc nutrienti doar prin intermediul circulatiei subcutanate care le aduce si oxigen. Atunci cand nutrientii nu sunt pe masaura necesitatilor, primul organ care sufera este pielea. Astfel patologiile pielii se accentueaza (daca exista – iritatii, psoriazis etc.) si ridurile apar mai devreme.

Citește și:

9. Caderea parului si deteriorarea unghiilor

Firul de par se hraneste de la radacina, in rest acesta neavand alta sursa de intretinere decat poate externa prin intermediul mastilor de par. Parul are structura proteica iar in cazul lipsei proteinelor cresterea acestuia este ingreunata si cade. In afara caderii parului sunt afectate si unghiile, crescand incet si devenind fragile, casante, friabile, se exfoliaza si pot capata petele albicioase in structura lor.

10. Boli renale
In jurul rinichilor se afla un strat de grasime acoperita de o fascie, grasime care reprezinta singurul suport de suspendare al rinichilor, alaturi de fascia in care este cuprinsa. In cadrul proceselor de slabire rapida aceasta grasime care in mod normal trebuie intotdeauna sa existe la acest nivel (fiind prezenta si la persoanele slabe de asemenea) va fi si ea mobilizata, iar rinichiul ramane fara suport si aluneca dupa gravitatie retroperiotneal, ceea ce se cheama ptoza (cadere) renala. Prin ptoza renala ureterele care porneau din fiecare rinichi (cele doua canale) si conduceau urina in vezica urinara nu vor mai fi drepte, caci rinichii sunt mai jos situati datorita ptozei, ci vor fi curbate, stationand la nivelul lor urina, staza ce se amplifica retrograd pana se ajunge si la staza renala. Mai mult, prin aceasta stagnare a urinei se formeaza mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, ceea ce duce la infectii urinare care de aceasta data vor fi cronice fiindca urina nu se mai scurge in mod normal pentru a permite spalarea permanenta si curatarea cu medicamente a organelor ce formeaza sistemul urinar. Mai tarziu, dupa trecerea unor ani (difera la fiecare persoana), aceasta perturbare a functiei renale va afecta definitiv rinichiul, ducand la grava afectiuni numita insuficienta renala,ce se va complica cu dializa. Astfel o dita drastica la 20 de ani in care ati slabit 10 kg in 2 luni va poate asigura spre 40 de ani insuficienta renala sau chiar dializa. Mergeti regulat la medic pentru a depista din timp problemele de sanatate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.