Setari Cookie-uri

15 urmari negative ale unei diete drastice

Dietele drastice sunt adesea preferate in locul celor sanatoase fiindca promit pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp cat mai scurt. Din pacate insa organismul nu reactioneaza pozitiv la astfel de modificari drastice, corpul nostru avand nevoie de timp pentru adaptatea celulara la fiecare modificare pe care vrem sa o aducem in stilul de viata.

13. Scaderea imunitatii
Anticorpii sunt formati in special din proteine, astfel ca o dieta drastica, saraca in aminoacizi, nu asigura substratul necesar pentru o buna functionare a sistemului imunitar.

14. Cresterea riscului de cancer
Cresterea riscului de cancer se realizeaza prin diverse carente nutritionale care pot ataca sau pot face vulnerabil ADN-ul celular.

15. Risc de osteoporoza
S-a demosntrat prin studii medicale ca osteoporoza incepe inca de la 20 de ani, cu decalcificari usore, de aceea li se recomanda femeilor de peste 20 de ani sa ia un supliment de calciu la cateva zile in mod permamnent (cu exceptia persoanelor care au anumite patologii ce nu le permite acest lucru). O dieta drastica accentueaza carenta de calciu, ceea ce creste cosiderabil riscul de osteoporoza dupa menopauza.

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.