Am primit in casuta de e-mail urmatorul mesaj: 'A sosit in sfarsit vara si odata cu ea au inceput sa apara fructele si legumele de culoare... neagra. Aceste fructe si legume de culoare neagra contin... un colorant polifenolic numit Resveratrol, adica de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut!'
Mesajul acesta are ca recomandare: “Citeste si da mai departe prietenilor!” Am luat legatura cu domnul doctor Marginean Calin si i-am cerut permisiunea de a da mai departe acest mesaj, si printre cititoarele si cititorii Garbo.ro. Veti afla din acest mesaj cat de benefice sunt fructele si legumele de culoare neagra, pentru sanatatea noastra. Consumul lor ar genera pentru sanatatea organismului, un efect benefic care ar fi echivalentul pe care il reprezinta fumatul, dar in sensul opus; ba chiar mai mult decat atat! Sa vedem de ce:
„De ce vreau sa va atrag extrem de serios asupra acestei minunatii de culoare, o veritabila binecuvantare a lui Dumnezeu? Deoarece aceste fructe si legume de culoare neagra contin... un colorant polifenolic numit Resveratrol, adica de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut!”, spune doctorul Marginean. Alimente negre, magie alba pentru sanatate!
„Cand am folosit in limbaj medical cuvantul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie sa va ganditi este ”anti-cancer” (atat preventie, cat si terapie naturala), anti-imbatranire si status antiinflamator, dar nu numai atat !
Sa nu cumva sa uitati ca a doua cauza de deces la nivel European este reprezentata de cancer; insa in Romania, incepand cu 1997 principala cauza de deces este reprezentata de cancer si apoi de bolile cardio-vasculare!”, subliniaza medicul.