Setari Cookie-uri

Alimente negre, magie alba pentru sanatate!

Am primit in casuta de e-mail urmatorul mesaj: 'A sosit in sfarsit vara si odata cu ea au inceput sa apara fructele si legumele de culoare... neagra. Aceste fructe si legume de culoare neagra contin... un colorant polifenolic numit Resveratrol, adica de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut!'

- Scaderea fertilitatii masculine si a potentei

Sucul de varza rosie, minune pentru organismul nostru!


Intr-un cuvant, aveti toate datele necesare pentru a descoperi in Resveratrolul prezent mai ales in fructele si legumele de culoare neagra, o noua sursa de sanatate si tinerete.

„Am putea chiar sa afirmam ca, daca fumatul este cel mai distructiv factor pentru sanatate, consumul de resveratrolul este exact opusul”, avand o forta benefica asupra organismului, incontestabila, sublinieaza medicul nutritionist.

„Nu as dori sa inchei acest mesaj fara a le aduce la cunostinsa tuturor prietenilor mei, carora le dedic acest articol, cea mai mare minune a naturii create de Dumnezeu (dupa parerea mea !), o bogatie de anti-oxidanti intr-un singur produs: sucul de varza rosie”, scrie in acest mesaj viral, dr. Marginean.

Gustul acesteia va putea fi „dres”, la cei care nu-l prea suporta, adaugand peste el suc de morcov, iar datorita faptului ca poate contine fibre celulozice dure va fi strecurat prin tifon ”in 4” (cvadruplu).

De asemenea sunteti indemnati sa retineti cateva aspecte esentiale despre varza rosie: Alimente negre, magie alba pentru sanatate!


- contine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potentator de efect pentru toate celelalte minerale si vitamine + distrugator al vaselor care alimenteaza tumora + blocheaza metastazarea celulelor maligne ;
- contine sulforafan = substanta care distruge vasele care alimenteaza tumora ;
- contine indol-3-carbinol = substanta care da distrugere tumorala directa ;
- contine vitamina B 17 = produce distrugere tumorala directa
- reprezinta o sursa majora de vitamina C. Avand in vedere termolabilitatea acestei vitamine si faptul ca ea se oxideaza repede la aer, sucul de varza rosie va fi consumat imediat dupa ce a fost preparat
- este cea mai bogata sursa cunoscuta de luteina si zeaxantina, 2 antioxidanti fundamentali si extrem de potenti, cu specificitate pentru macula lutea, dar nu numai. Cercetarile privind degenerarea maculei la varste inaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (6 mg/zi de luteina administrata timp de 6 luni, scade incidenta degenerarii maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul rosu din legume (tomate) si cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenta maculara la persoanele diabetice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.