Dieta care previne cancerul

S-a demonstrat ca in anumite populatii unde se consuma mai mult alimente nocive incidenta cancerului este mult crescuta fata de alte populatii unde se consuma mai mult alimente sanatoase. Cum stim cand un aliment este sanatos? In general cu cat un aliment este mai natural, cu atat este mai sanatos. Cu cat este mai procesat, cu atat devine mai nociv pentru organism. Alimentele grase s-au dovedit a fi riscante pentru sanatate, inclusuv in privinta canerelor. Alimentele conservate de asemenea sunt printre primele care favorizeaza aparitia multor boli (conservele, sucurile din comert, legumele conservate etc.).

In ce consta dieta anticancer?

Dieta atincancer reprezinta de fapt un stil de viata, excluzand alimenetele care nu au efecte pozitive asupra organismului, care se digera greu si contin toxine. Ceerealele integrale Cerealele integrale sunt considerate principalele alimente care lupta impotriva cancerelor digestive si mai ales de colon, alaturi de consumul de legume si fructe, dar si lactate. Ceerealele integrale contin o cantitate importanta de fibre care ajuta la reglarea digestiei, combat constipatia si detoxifica intesinul gros. Se recomanda a fi consumate cu o cantitate mare de lichide pentru ca fibrele au nevoie sa fie hidratate intens pentru a avea efectele maxime. Cerealele integrale mai contin si glucide de buna calitate care protejeaza pancreasul si asigura o sursa buna de nergie pentru mai multe ore. Tocmai de aceea sunt considerate alimente energizante si nu se recomanda sa fie consumate seara. Lactatele Lactatele contin o serie de nutrienti, minerale si proteine importante pentru metabolismul celular, protejand celulele impotriva perturbarilor functionale, prevenind astfel aparitia modificarilor intracelulare care pot duce la cancer.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: