Setari Cookie-uri

Un Craciun... Dietetic

Traditia Craciunului reuneste familia in jurul mesei, cu vorba si veselie multa si bucate care mai de care mai gustoase, asezate meticulors in farfurii ticsite. Stim cu totii, mai ales cei care tin la silueta, ca de Sarbatori riscul de a lua in greutate si de a ne toxifica organismul este foarte, foarte mare.

Aperitivele – preparatele grase se recomanda sa fie feliate fin si combinate cu alte alimente, spre exemplu faceti frigrui cu carnati, in rest doar legume (ciuperci, ceapa, etc). Combinati-le cu branzeturi, legume, icre, muraturi, astfel incat raportul de vegetale-carne sa fie de 2:1.

Din fericire ciorba, borsul sau supele sunt preparate sanatoase, asadar puteti alege ce doriti. Felul doi insa trebuie sa evite prajelile. Puteti opta pentru fripturi sau peste la gratar, ori preparate din carne la cuptor cu legume, pui pe sticla, sarmale de pui cu orez, mamaliguta cu ou, branza si smantana, plachii de peste, preparate la cuptor din carne cu sos de vin etc.

Desertul nu se recomanda imediat dupa masa. Sunt multe de vorbit, asadar este timp destul. Este bine sa vina la cel putin jumatate de ora, dar cel mai bine la o ora si sa nu fie reprezentat de prajituri. O felie de cozonac si o cupa de fructe de padure cu ciocolata de casa spre exemplu poate reprezenta un desert delicios, ori o salata de fructe cu putin coniac. Evitati prajiturile cu frisca, creme, torturi etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.