Setari Cookie-uri

In & Out 2011 in moda alimentara

Suna pitzi. Dar adevarul este ca a manca intr-un fel sanatos a devenit o moda. De-ar fi sa ma gandesc bine, nici nu e asa de rau. In definitiv, ne face placere sa ne asortam hainutele si sa ne preocupam sezon de sezon ce anume se poarta. De ce nu ne-am transforma si preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa intr-un hobby?

Suna “pitzi”. Dar adevarul este ca a manca intr-un fel sanatos a devenit o moda. De-ar fi sa ma gandesc bine, nici nu e asa de rau. In definitiv, ne face placere sa ne asortam hainutele si sa ne preocupam sezon de sezon ce anume se poarta. De ce nu ne-am transforma si preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa intr-un hobby?

In fiecare an, in moda, apar tendintele. Ni se spune ce e “in” si ce a iesit din lista “cool”. Intr-o seara, citind o carte de nutritie editata recent, mi-am facut in minte o asemenea lista cu “in” si “out” si m-am gandit sa v-o prezint si voua:

In

alimente sanatoase

  1. Semintele, nucile, alunele crude

  2. Hulite multa vreme pe motiv care ar avea prea multe calorii, semintele de orice fel au revenit pe val. Ceea ce nu-i deloc rau fiindca sunt alimente extrem de sanatoase, bogate in vitamine si minerale. Atentie! Trebuie consumate crude! Nici caloriile nu le lipsesc, motiv pentru care consumul lor ar trebui limitat la o portie de dimensiunile unui pumn.

  3. Cerealele integrale (inclusiv painea!)

  4. Dupa ce am fugit de paine mai bine de un an de zile, am revenit la a consuma asa ceva nu pentru ca simteam nevoia, ci pentru ca am realizat ca este un aliment bun pentru organism daca este consumat in combinatiile potrivite. Ce-i drept, pregatesc painea in casa, din faina integrala si lapte degresat. Nu m-as atinge de produsele din comert nici batuta.

  5. Ciocolata neagra > 70% cacao

  6. Un aliment pe care am inceput sa-l consum de mai bine de un an datorita indicelui glicemic scazut (aproximativ 25) a ajuns astazi extrem de popular. Pe piata exista un miliard de sortimente de ciocolata, care mai de care mai neagra si mai buna. Nu pot decat sa ma bucur :D

  7. Gatitul

  8. Este foarte “la moda” sa gatesti. Toate femeile care fugeau pana acum de bucatarie ca de tamaie, si-au pus sortuletul si au pornit aragazul. Cu mine in frunte! Gatitul a devenit una din principalele mele metode de relaxare sa pregatesc ceva de mancare. De multe ori ma vad nevoita sa arunc creatia pe motiv ca nu-i comestibila, alteori nu-i deloc dietetica asa ca o pun pe masa altcuiva. Insa una peste alta, ma distreaza teribil sa o pregatesc :D .
    Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    22 Februarie 2011
    Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.