Setari Cookie-uri

In & Out 2011 in moda alimentara

Suna pitzi. Dar adevarul este ca a manca intr-un fel sanatos a devenit o moda. De-ar fi sa ma gandesc bine, nici nu e asa de rau. In definitiv, ne face placere sa ne asortam hainutele si sa ne preocupam sezon de sezon ce anume se poarta. De ce nu ne-am transforma si preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa intr-un hobby?

Atentie insa! Gatitul modern presupune o preparare sanatoasa a alimentelor. Temperaturile crescute de fierbere, prajelile, gratarele nu sunt deloc in trend, ci chiar pe dos! Asadar dragele mele, coaceti la temperaturi mici, fierbeti cat mai putin, pregatiti salate cat mai colorate si veti fi bucatarese moderne! In cartea “333 sfaturi pentru alimentatie si alimente sanatoase” este scris in repetate randuri ca alimentatia zilnica trebuie sa cuprinda 80% mancaruri crude!

  • Sportul

  • Era si cazul sa devina o moda! Eu una nu ma omor dupa exercitiul fizic. Insa incepand cu acest an, am realizat ca fara el pur si simplu nu se poate! Poti sa slabesti, dar urat! Anul trecut, cu vreo 5 kg mai slaba decat in prezent, aratam cu mult mai rau. Lasa ca pielea nu era tonifiata, insa forma in care slabisem lasa mult de dorit: paranteze, burtica tip somalez,brate aschilambrice dar fund in continuare voluminos. Sportul ajuta! In plus, astazi ai de ales dintr-o varietate atat de mare incat pur si simplu este imposibil sa nu gasesti ceva cat de cat pe placul tau. Ok, fitnessul e plictisitor! Dar poti practica dansul la bara, inotul, sariturile acelea de cangur, dansurile din buric si cate si mai cate. Intr-un final, ceva va fi pe gustul tau! In plus, vremea frumoasa vine in doua saptamani, moment in care iti propun sa renunti la masina si sa mergi mai mult pe jos!

    O varietate mare de cursuri de dans poti gasi la scoala www.danceon.ro/.

  • Oul

  • Un alt aliment hulit generatii de-a randul, oul este de fapt cel mai complet aliment din Univers. Le are pe toate si, contrar opiniei generale, nu creste colesterolul. In plus, un ou are in medie cam 70 de kcal si este foarte satios. Nu trebuie evitat. Totusi, daca organismul tau pur si simplu nu se intelege bine cu oul (cum este cazul meu), iti recomand sa incerci sa mananci numai albusul care este ceva mai usor. Pofta mare!

  • Ceaiurile

  • Nu cred prea mult in efectele vindecatoare ale plantelor. Ma incred insa in puterea lor de preventie. Iata de ce recomand cu caldura ceaiurile tuturor celor care imi cer parerea. In plus, in cazul afectiunilor digestive cred ca sunt cu adevarat eficiente. Cine nu si-a dres niciodata stomacul cu un ceai de menta? Va recomand sa beti ceaiuri ori de cate ori aveti pofta. Daca nu sunteti obisnuiti sa consumati apa, va puteti deschide apetitul cu ceaiuri. Unde mai pui ca taie din pofta de mancare? Sau ca pot inlocui cu succes sucurile din comert?
    Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    22 Februarie 2011
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.